Enxampats dos homes que intentaven vendre televisors robats

Van sostraure a l'Estartit els aparells i els van intentar comercialitzar a Girona

Dos homes han estat detinguts acusats de quinze robatoris amb força comesos entre el 15 d'abril i l'1 de maig a domicilis de la urbanització Torregran de l'Estartit. Un d'ells es troba en presó preventiva des del 2 de maig per altres fets. Van ser enxampats el 29 d'abril, quan un agent fora de servei va veure com els dos homes treien diversos televisors d'un vehicle per vendre'ls en una botiga de segona mà.

El mosso, coneixedor de les denúncies, va sospitar que els aparells estarien relacionats amb els robatoris i va trucar una patrulla per tal de comprovar la procedència dels objectes, que es van decomissar junt amb una bicicleta de muntanya. Amb tots els indicis, el passat 6 de maig es va detenir Francisco G.C., de 37 anys, nacionalitat espanyola i veí d'Ullà (Baix Empodrà), com a presumpte autor de quinze delictes de robatori amb força a l'interior de domicili, dos d'ells en grau de temptativa.

Va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs. El seu company és Samir D., de 25 anys i nacionalitat marroquina que estava ingressat a la presó de Figueres des del 2 de maig, per altres fets.

En la majoria de les denúncies constava que havien sostret majoritàriament electrodomèstics i bicicletes, entre altres objectes de valor. Es va obrir una investigació que va determinar que els fets s'havien comés en una franja horària concreta i en carrers de la mateixa zona. Durant les indagacions es va aconseguir una descripció dels autors i del vehicle que utilitzaven.