Sant Jordi Desvalls millora la xarxa d’aigua municipal

El 2020 el rendiment va ser del 44,74% i hi va haver un 55,26% d’aigua incontrolada

Sant Jordi Desvalls (Gironès) ha millorat la xarxa d’aigua potable del municipi, concretament el tram del veïnat de Diana que era el que més problemes d’estanqueïtat presentava. Aquesta actuació s’ha realitzat en el marc de la mitigació i reducció de la vulnerabilitat davant els impactes del canvi climàtic en l’àmbit dels recursos hídrics. 

Actualment, el municipi abasteix a 389 abonats domèstics, tots ells amb comptadors a les connexions al sistema actual de telecontrol de l’abastament. Degut aquest control l’any 2020 es va detectar que hi va haver el 55,26% d’aigua incontrolada i, com a conseqüència, el rendiment de la xarxa va ser del 44,74%. 

Per pal·liar aquest deteriorament a la xarxa, es va dur a terme la contractació de la millora de la canonada per un import de 152.544 euros, realitzada per Artea Mediambient, SL. L’actuació ha consistit en la renovació de la canonada de transport de fibrociment del veïnat de Diana, que es trobava molt deteriorat i també de les canonades del mateix nucli.  

El passat divendres va tenir lloc l’acte de recepció de les obres de connexió, on s’ha presentat la millora que suposarà als veïns. En aquest sentit, Núria Martínez de la Casa, alcaldessa de Sant Jordi Desvalls ha remarcat “aquesta millora en la xarxa d’aigua del municipi també suposarà un benefici en l’eficiència hidràulica de l’abastament, ja que es reduirà el transvasament cap al veïnat de Diana”. 

L’objectiu de la millora de l’eficiència de la xarxa d’aigua municipal ha estat la resolució de possibles problemes dels veïns i usuaris del veïnat de Diana, a la vegada de suposar un estalvi en l’extracció d’aigua i l’aprofitament dels recursos hídrics de Sant Jordi Desvalls.

Millora de la xarxa d’aigua a Sobranigues

En aquest pla de la millora de l’eficiència en la gestió d’aigua potable, Sant Jordi Desvalls també va realitzar la canalització de l’aigua a Sobranigues. En aquesta acció es va reemplaçar la canonada de fibrociment que travessava per Campsagrivoles, on es va aprofitar aquesta millora de la xarxa d’aigua per fer un carril bici i per a vianants per unir amb el veïnat de l’estació.

Aquesta acció es va portar a terme a principis del 2021 i amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya per un valor de 100.000 euros.