La PAH ocupa un altre bloc d'habitatges, ara a Blanes

L'edifici portava dies alliberat però avui s'ha fet oficial

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha procedit aquest matí a ocupar el novè bloc d'habitatges propietat d'un banc que no tenia ús, en aquesta ocasió a Blanes (Selva). Tot i fer dies que el bloc de pisos ja era ocupat, avui s’ha presentat en públic amb una convocatòria de la coordinadora de les PAH de les comarques gironines. L'acció ha transcorregut de forma pacífica i han fet una crida ciutadana a donar suport  a l’edifici alliberat.

L'acció ha donat inici a les deu del matí, durant el transcurs d’una assemblea amb les PAH d’arreu de les comarques veïnes, on s’ha donat a conèixer una nova "obra social" de la PAH, obrint un pis buit propietat de la banca per donar allotjament a veïns del municipi sense sostre i que la falta d’una legislació hipotecària els ha empès cap a l’exclusió.

L'edifici ocupat es troba a la Rambla Joaquim Ruyra i des d’Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV-EUiA) de Blanes, han manifestat el seu suport i oferiment amb la PAH i la tasca que desenvolupa.

Els ecosocialistes asseguren que, des de fa més d’un any i mig, a través del regidor d’ICV i membre del Grup Municipal d’ICV-EUiA Blanes Víctor Catalan, han presentat fins un total de cinc mocions defensant el Dret a l’Habitatge:  reclamant la Dació en pagament; l’augment de l’IBI als pisos buits propietat de bancs i caixes; la creació d’una Taula d’intermediació hipotecària (que va ser rebutjada amb els vots del PSC i CiU); la petició de la no intervenció de la policia local en les execucions hipotecàries i la declaració de Blanes com a Vila lliure de desnonaments; i la presentada el darrer ple d’abril, fa dues setmanes, demanant garantir la funció social de l’habitatge reconeguda per la Constitució i la recuperació del mecanisme del Lloguer Forçós dels pisos permanentment buits impulsat per ICV-EUiA al darrer Govern d’Esquerres de la Generalitat.

Per tots aquests motius, des d’ICV asseguren referemar la seva lluita per la defensa del Dret a l’habitatge digne i el suport a totes aquelles accions i mesures qui hi contribueixin per assolir aquest objectiu.