Expulsen Joaquim Colomer del govern de Ripoll per un compte de Twitter

L'acusen de ser l'autor de diverses piulades contra l'alcalde i el president de Junts Ripollès

Joaquim Colomer, fins ara quart tinent d’alcalde i cap de les àrees de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa de l'Ajuntament de Ripoll i president del Consell Comarcal del Ripollès, ha estat destituït dels seus càrrecs dins el govern municipal perquè l'equip de govern de Junts i membres de la comarcal l'assenyalen com a propietari d'un compte de Twitter crític amb ells.

El perfil de la polèmica, @RRipollesa, compta amb 111 seguidors i es defineix com "un cabró de raça Ripollesa i amb les coses molt clares". El telèfon associat al compte és el número de Colomer i, per aquest motiu, la resta de membres del consistori han decidit fer-lo fora perquè passi a ser regidor no adscrit, alhora que li reclamen que dimiteixi com a president comarcal.

En les diverses piulades que s'hi poden llegir ataca a l'alcalde, Jordi Munell, a l'exalcalde i president de Junts Ripollès, Joan Manso, així com també amb membres del govern de la Generalitat de Junts que aleshores estaven governant amb ERC com, per exemple, Jordi Puigneró. Segons explica, en algunes piulades criticaven accions del govern de Ripoll amb dades que només es podien conèixer si es té informació de tràmits municipals.

Tot plegat ha servit perquè l'equip de govern local el destituís mentre que Colomer es defensa dient que el compte no és seu. Amb tot, Manoli Vega i Josep Isern prendran el relleu de les funcions que Colomer ostentava.

Comunicat del consistori

En un comunicat, l'equip de govern de Ripoll assegura que "feia mesos" que tenien constància de perfils a xarxes socials i de correus electrònics que contenien "desinformacions, difamacions i 'fake news'".

Expliquen que aquests missatges "apuntaven directament a criticar l'acció de govern, però també als partits polítics locals i comarcals". Fins i tot, asseguren, la candidata de Junts a les municipals i nous membres de la candidatura de Junts havien rebut "missatges d'assetjament".

Expliquen que els serveis informàtics han constatat que, com a mínim, un d'aquests comptes "corresponia a un número de telèfon d'un mòbil municipal assignat a un regidor de l'equip de govern". Per tot plegat, asseguren, s'ha decidit "no confiar més" en Colomer i procedir a remodelar l'equip de govern. Al mateix temps, demanen que renunciï a la presidència del Consell Comarcal del Ripollès.