Detingut un jove sense carnet fent avançaments perillosos al Túnel de Bracons

També se’l va denunciar per no disposar de la ITV en vigor

Agents dels Mossos d'Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el 17 de febrer, a Olot, un home de 22 anys com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària, per conducció temerària i per conduir sense haver obtingut mai el permís.

A primera hora del divendres 17 de febrer, agents d’aquesta àrea estaven fent un control preventiu a la C-37, punt quilomètric 172,2 al municipi de la Vall d’en Bas, quan van veure com un turisme, que duia posats els quatre intermitents, feia un avançament imprudent dins el túnel de Bracons, sentit Olot, posant en perill la resta d’usuaris.

Quan van aturar el vehicle, el conductor els va dir que en aquell moment no portava el permís de conduir, però els va mostrar una fotografia des del seu telèfon mòbil. Davant els dubtes, es van fer gestions i es va confirmar que mai havia disposat de permís de conduir.

A més, els agents van comprovar que no disposava de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) en vigor a causa de defectes molt greus al cotxe, consistents en els ancoratges del cinturó, manca de llum de fre posterior i de llum de la placa de matrícula posterior i defectes als pneumàtics, motiu pel qual també se’l va denunciar i li van immobilitzar el vehicle.

Després de fer les investigacions corresponents també el van denunciar en comprovar que ja havia efectuat la mateixa maniobra temerària, fer dos avançaments perillosos, el dia 31 de gener i el 14 de febrer, que es sumaria a una tercera denúncia per l’avançament comès el dia 17 de febrer, dia de la seva detenció.

També el van denunciar administrativament per no acreditar-se inicialment amb cap document i fer-ho amb una fotografia d’una documentació en format digital que no corresponia a la seva identitat. 

El detingut, sense antecedents, va passar el 17 de febrer a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia d’Olot.