La CUP de Figueres rebutja el trasllat de l'estació de tren convencional a Vilafant

Els independentistes anuncien que això ha obert una "fissura" entre ells, ERC i el PSC

La CUP de Figueres (Alt Empordà) s'ha mostrat molesta per l’anunci que aquest divendres ha fet el secretari general d'Infraestructures, Xavier Flores juntament amb l’alcaldessa Agnès Lladó i el vicealcalde, Pere Casellas de voler traslladar l'estació de tren convencional als afores de la ciutat per així eliminar els passos a nivell.

Els cupaires diuen sentir-se "enganyats" pels altres tres grups del govern en quan a la supressió dels passos a nivell i el manteniment de l’estació al centre de la capital altempordanesa. Segons la CUP (que forma part de Guanyem Figueres,) fa setmanes que Pere Bosch, el seu responsable en aspectes de mobilitat, havia demanat ser present a la reunió d’aquest divendres amb el secretari general d’infraestructures per poder valorar aspectes diferents al trasllat de l’estació del tren convencional. Per Bosch, ERC i PSC "han maniobrat en contra la petició del seu grup municipal malgrat ser part del govern" i haver tingut diverses reunions i converses prèvies sobre el futur de l’estació de tren.

Així mateix, La CUP considera que ERC un cop més ha fet el paper de la "trista figura" davant el PSOE, "deixant de banda la ciutadania i als més de 4.000 viatges diaris per la falta d’una estratègia pròpia en aquest punt i falta de valentia política per mantenir el criteri exposat amb anterioritat". En aquest sentit, la CUP es mostra perplexa que Esquerri accepti "l’opció més cara i allunyada dels beneficis socials i econòmics que porta a totes les ciutats a voler una estació de tren al centre del nucli urbà".

La formació recorda que si es tirés endavant el projecte Figueres es quedaria sense estació de tren, ja que l’estació d’alta velocitat (TAV) es troba a Vilafant i afegeix que "aquesta aberració" només pot estar vinculada a "interessos particulars", però que en cap cas és fruit d’una "decisió externa a la ciutat o a la comarca". Segons la CUP, el trasllat de l’estació de tren a Vilafant farà "perdre capitalitat a Figueres i va en detriment de l’interès general", expliquen fent referència a les 6.300 firmes de figuerencs que la plataforma Salvem el Tren va recollir demanant una consulta popular per mantenir l’estació al centre que va desembocar en l’aprovació per unanimitat d’una moció el ple del juny del mateix any.

Finalment, la CUP lamenta que "la inviabilitat econòmica i social del projecte, així com l’impacte ambiental", farà que no prosperi i es perdi una oportunitat per mantenir l’estació al centre de la ciutat "en condicions". Tot i així, refermen el seu compromís per treballar amb les entitats i col·lectius que volen mantenir l’estació actual mentre el cap de llista de la CUP per a les properes municipals, Xavier Colomer, assegura que els fets d'aquest divendres "obren una fissura en les relacions entre ERC, PSC i la CUP", fet que "complica compartir un projecte polític després de les eleccions municipals del mes de maig".