Polèmica a Santa Coloma amb la modificació de l'hora del Carnestoltes per la mort d'una menor

Molts veïns han reclamat es mantingui el dol i es canviï la rua de setmana o bé anul·lar-la definitivament

La gestió del dol que l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners (Selva) està portant a terme després de la mort el dimecres d'una menor, Clàudia Baraza de 16 anys, en un accident de trànsit al polígon de la ciutat, està portant cua. El consistori, que té programat per avui a la tarda la celebració de la rua de Carnestoltes, ha decidit posposar-ho una hora perquè els assistents a l'enterrament, que es farà a les 16h, tinguin temps d'arribar a la celebració.

L'opinió dels veïns no s'ha fet esperar i les xarxes socials s'han començat a omplir de comentaris en contra de la decisió del consistori. Algunes d'aquestes expressions s'han pogut llegir a la publicació que l'Ajuntament ha penjat a la seva pàgina de Facebook i d'altres en el grup de "No ets de SCF si no...". Totes elles coincideixen en criticar la gestió que l'equip de govern ha protagonitzat i reclamen que la rua no es celebri fins la setmana vinent o bé s'anul·li definitivament.

Alguns proposen que es boicotegi la rua i que no hi assisteixin els 300 inscrits "com a mostra de condol" i de "protesta" per la decisió del consistori. D'altres opinen que començar a les sis de la tarda "és massa tard" i farà "massa fred" pels infants, per la qual cosa també demanen que s'anul·li.

Xoc amb un camió

L'accident va succeir el dimecres a la tarda al polígon industrial de la ciutat. Els fets haurien tingut lloc sobre dos quarts de sis de la tarda quan Baraza anava d'acompanyant en una moto i per causes que encara s'estan investigant van topar amb un camió.

El conductor de la moto va resultar ferit lleu i el del camió va sortir-ne il·lès. La menor era alumna a l'institut de Santa Coloma de Farners. Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar els Bombers, la Policia Local de Santa Coloma de Farners i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).