La Generalitat compra tres obres produïdes pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani

Les obres de Cabosanroque, Job Ramos i Irena Visa han format part de la programació

El Departament de Cultura de la Generalitat, en el marc del Pla Integral de les Arts Visuals, ha fet públiques les obres que ha adquirit i que formaran part de la Col·lecció Nacional. El 2022, el Departament de Cultura ha destinat 2.392.385 euros a la compra d’art contemporani, fotografia, còmic i il·lustració i béns culturals mobles per incrementar la Col·lecció Nacional de la Generalitat de Catalunya.

En concret, dins el Pla Integral de les Arts Visuals, el Departament de Cultura ha adquirit 43 obres d’art de 43 artistes per un valor de 599.399 euros. La Generalitat ha fet un esforç d’inversió en els últims anys per adquirir obra d’artistes visuals, passant de 130.249 euros el 2016 a superar el mig milió d’euros, la inversió més alta en arts visuals fins el moment, i que ha crescut un 17% respecte l’any passat.

D’aquestes 43 obres per a la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani, se n’han comprat 18 a artistes dones i  25 a artistes homes. La majoria són obres d'artistes vius i en actiu i predominen les produccions de l'última dècada d'artistes que han nascut entre 1971 i 1985. 

Les obres comprades per la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani seran dipositades en 15 museus de Catalunya i aborden qüestions polítiques com el feminisme i les identitats dissidents o els camps de treball franquistes. També fan palesa la diversitat de tècniques artístiques i els llenguatges presents en l’art 2 contemporani: instal·lacions, fotografia, videoart, performance, art digital i arts plàstiques entre d’altres. 

El Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona, contribueix a la creació i producció d’obres noves a través dels encàrrecs que realitza amb les seves exposicions i amb les residències. Per tal de sumar-se al Pla Integral de les Arts Visuals, el Bòlit va presentar set obres a la convocatòria de 2022, dels quals tres han estat finalment adquirides, són les de Cabosanroque, Job Ramos i Irena Visa.