Detingut un lladre per robar a una benzinera i dues empreses de Figueres en dies consecutius

De la gasolinera es va endur set bombones de butà i les va traslladar una a una amb bicicleta

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres (Alt Empordà) van detenir el dia 15 de febrer un home, de 38 anys, com a presumpte autor de cinc delictes de robatori amb força, en una benzinera i en dues empreses de Figueres.

El 27 i 28 de desembre es van produir dos robatoris amb força en una mateixa empresa de serralleria de Figueres. El lladre va accedir a la nau fent força a les finestres, el primer dia hi va robar peces de llautó i l’endemà quatre trepants, llums i eines de mà, entre altres.   

Uns dies més tard, els dies 1 i 2 de gener, també es va tenir coneixement de dos robatoris a una altra empresa de la població. En aquest cas el lladre va accedir per una porta corredissa i va robar unes consoles de vídeo i algunes peces de roba el primer dia i l’endemà va endur-se dues serres, eines de mà i cables elèctrics.

El mateix dia 2, a la matinada, es va produir un altre robatori en una benzinera on, després de forçar una de les gàbies, van sostreure 7 bombones de butà. Els agents va saber que l‘autor havia fugit amb una bicicleta amb la qual havia transportat totes les bombones una a una.

Arran dels fets, els agents van iniciar una investigació juntament amb la Guàrdia Urbana de Figueres que va permetre identificar l’autor. El lladre sempre utilitzava el mateix modus operandi: buscava empreses amb grans accessos, els forçava i agafava aquells objectes i materials que pogués vendre amb facilitat.

Finalment, ahir el van aconseguir localitzar i detenir. Es dona la circumstància que el detingut té dues ordres de no apropament emeses per un jutjat de Figueres que li prohibeix acostar-se a dues empreses a les quals accedia quasi diàriament per robar el combustible dels camions.

El detingut, amb antecedents per fets similars, va passar ahir disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.