Girona acull una jornada de treball entre EH Bildu, BNG i ERC

Hi eren presents Quim Ayats, Carme da Silva i Igor Zulaika

EH Bildu, BNG i Esquerra Republicana han enfortit els seus vincles amb una trobada que ha tingut lloc aquest dissabte a Girona. La jornada de treball ha servit per reflexionar sobre els reptes i objectius que tenen aquestes tres forces hegemòniques de l’independentisme d’esquerres, molts dels quals comuns.

A la reunió hi han assistit el vicealcalde i candidat d'Esquerra a l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; la membre de l'executiva nacional del BNG i regidora a l'Ajuntament de Pontevedra, Carme da Silva, i el coordinador internacional d'EH Bildu, Igor Zulaika. 

Posteriorment a la trobada, tots ells han participat en un debat al Centre Cívic Barri Vell-Mercadal, que també ha comptat amb la presència de l’historiador Andreu Pujol i del politòleg Silvio Falcon, autors del llibre “A la sobirania per l’esquerra”, guanyador del Premi Josep Irla 2022.

“Des d’Esquerra reivindiquem la política feta des del republicanisme d'esquerres com una eina al servei de les persones, capaç de millorar la nostra qualitat de vida, pensant en tothom, sense deixar ningú enrere”, assegura el vicealcalde Quim Ayats, que afirma que “la independència és l’eina que ens permetrà aquesta transformació i millora de la qualitat de vida de la nostra ciutadania”.

“Som independentistes perquè creiem en la justícia social, perquè volem construir un país pròsper i amb igualtat d’oportunitats per a tothom”, sosté Ayats, que remarca que “Esquerra som el partit constructor dels grans consensos però també de les grans complicitats, tant amb organitzacions germanes dins els Països Catalans com amb moviments d’altres nacions de l’Estat amb qui compartim horitzons i lluites, com és el cas d’EH Bildu i BNG”.