Palafrugell posa com a places gratuïtes la meitat de l'aparcament del Casal

La mesura es mantindrà fins el 31 de maig

La meitat de l’aparcament del Casal de Palafrugell (Baix Empordà) ja torna a ser gratuït i ho serà fins el proper 31 de maig. L’altra meitat continua sent zona blava. Aquesta decisió arriba després de fer-ne una valoració des del Departament de Mobilitat de la Policia Local, on s’ha acabat comprovant que l’espai estava “infrautilitzat” amb el model actual.

La zona que torna a ser gratuïta, ara marcada en vermell, és la meitat més propera a l’accés d’entrada dels vehicles. Pel que fa referència a la zona blava, aquesta es manté amb les condicions actuals: hi haurà tres hores gratuïtes pels residents i mitja hora per tothom.

El model que vol seguir el consistori és el mateix que a Camp d’en Prats. De l’1 d’octubre al 31 de maig una part de franc i una part de pagament mitjançant zona blava. I a l’estiu, de l’1 de juny al 30 de setembre, tot l’aparcament serà de zona blava.

Aquesta mesura suposa revertir el canvi que es va aprovar el juny de l’any passat, i que va suposar que tot el cèntric aparcament fos de zona blava durant tot l’any per la poca funcionalitat que presentava el fet de la poca rotació de vehicles que es produïa. A més, per la situació cèntrica es considerava que comptava amb un alt nombre de vehicles que s’acostava a la zona comercial del centre vila.