L’Ajuntament de Girona ha publicat un vídeo informatiu adreçat a la ciutadania per reforçar la campanya de difusió i sensibilització sobre el risc de pèrdua d’habitatge. Sota el lema “Demana suport”, la iniciativa es va engegar el mes d’octubre passat amb la intenció d’instar tothom qui ho necessiti a demanar ajuda a l’Oficina Municipal d’Habitatge, als Serveis Socials municipals, o a entitats que treballen pel dret a l’habitatge i que estan capacitades per oferir acompanyament en casos de risc de pèrdua habitacional.
El vídeo, de format breu i versionat en cinc idiomes (català, castellà, francès, anglès i àrab), esmenta algunes de les principals problemàtiques amb què es pot trobar la ciutadania en relació amb l’habitatge, i recorda que el consistori ofereix recursos a qui ho necessiti per afrontar aquestes situacions. Per facilitar l’accés dels veïns i veïnes al suport municipal, l’audiovisual mostra les dades de contacte de l’Oficina Municipal d’Habitatge i informa sobre com es pot demanar cita prèvia al servei. El vídeo està publicat al canal de YouTube de l’Ajuntament de Girona i al web municipal.
El conjunt de la campanya l’ha dissenyat una comissió de treball creada des de la taula de coordinació pel dret a l’habitatge amb l’objectiu de treballar per lluitar contra l’emergència habitacional. La proposta està dirigida a totes aquelles persones que troben en una situació de risc de pèrdua d’habitatge, per tal de posar al seu abast els recursos municipals de què disposa l’Ajuntament per donar-los suport.
La taula de coordinació pel dret a l’habitatge és l’organisme de participació de l’Oficina Municipal d’Habitatge de l’Ajuntament de Girona. Aquest òrgan està format per entitats de la ciutat de diferent naturalesa, grups polítics i altres administracions i actors vinculats a les polítiques d’habitatge. L'objectiu de la Taula, és procurar solucions efectives a la pèrdua de l'habitatge, millorar l'accés als lloguers socials i assegurar el manteniment de l'habitatge.
Els materials informatius que formen part de la campanya s’han distribuït a través de la mateixa Oficina Municipal d’Habitatge, així com des dels centres cívics, centres d’atenció primària i des dels diferents serveis d’atenció ciutadana de l’Ajuntament de Girona. També se n’ha fet difusió mitjançant les xarxes socials del consistori.