L'ACPG celebra l'assemblea anual amb la mirada posada al futur

La premsa gratuïta i els mitjans digitals reivindiquen el seu paper com a referents de la informació de proximitat

L'Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG), de la qual en forma part AraGirona.cat, ha celebrat aquest divendres a Cambrils la setzena assemblea amb la mirada posada al futur. El seu president, Alfons Udina, ha reivindicat el paper que juguen la premsa gratuïta i els mitjans digitals com a referents en l'oferta d'informació de proximitat. El sector està disposat a prendre la iniciativa i a "liderar" el procés de recuperació en un context de dificultats econòmiques. "Ens hem d'enfrontar a una realitat dura i canviant que requereix de molta imaginació, creativitat i fortalesa, així com fer apostes estratègiques de futur i compartir valors com la sostenibilitat, l'estalvi energètic o la proximitat", ha subratllat.

L'ACPG ha escollit el Baix Camp per celebrar la seva setzena assemblea, la quarta sota la presidència d'Alfons Udina. El màxim responsable de l'Associació ha recordat que, des que va assumir el càrrec, la junta de l'ens s'ha marcat l'objectiu de situar-se "en la primera línia de sortida per quan passi la crisi". En aquest sentit, Udina ha reconegut que el futur "mai no tornarà a ser com era abans", però ha defensat que cal fer un front comú per tirar endavant.


A banda de seguir apostant per la publicitat, amb l'avantatge que l'Associació aplega "el major tiratge i difusió" d'entre els mitjans catalans, Udina ha exposat la necessitat de "ser capaços de compartir valors amb la societat i les grans empreses com són la sostenibilitat, l'estalvi energètic o els productes de proximitat, que s'estan incrustant com a valors de futur". De fet, aquest és el gran eix de futur que s'ha marcat l'Associació, que actualment aplega a 195 mitjans d'arreu del país.

"Ningú és capaç de saber cap on anem, però crec que ja som en el futur i no tornarem enrere, i hem de prendre la iniciativa i intentar liderar aquest procés, tenint en compte que disposem d'un valor que no té ningú més, com és que som la premsa més pròxima a la ciutadania", ha afegit Alfons Udina. El president de l'ACPG ha destacat també un interès creixent per part dels nous mitjans que apareixen en el panorama de la comunicació gratuïta i digital per associar-s'hi, ja que l'entitat és vista cada cop més "com una oportunitat".

En la setzena assemblea de l'ACPG hi ha participat representants dels diferents mitjans associats. També hi ha assistit el secretari de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Josep Martí, així com el president de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), Lluís Gendrau, i el vicepresident de l'Associació Catalana de Premsa Comarcal, Francesc Fàbregas, els quals han mostrat la voluntat de cercar noves sinergies amb l'ACPG.