El Xè Carnaval de la Costa Brava Sud preveu aplegar més de 120.000 persones

Se celebrarà a Lloret, Blanes i Tossa del 17 de febrer al 4 de març

El Carnaval de la Costa Brava Sud celebrarà la seva desena edició del 17 de febrer al 4 de març sense restriccions després de dos anys de pandèmia. Es calcula que, sumant els espectadors de les tres rues, aplegarà més de 120.000 persones i hi haurà prop de 2.000 participants.

La gran Rua de Carnaval començarà a Lloret de Mar el dissabte 18 de febrer a les 16:00h. Continuarà el diumenge 19 de febrer a Lloret de Mar a les 12:00h i després a les 17:00h a Blanes; i a Tossa tindrà lloc el dissabte 4 de març a les 16:30h, tancant la gran rua a les tres poblacions.

El Carnaval de la Costa Brava Sud va néixer l'any 2012, de la voluntat d’aquestes tres viles costaneres de promocionar conjuntament les seves Rues de Carnaval.

Blanes, el Carnaval per a tota la família

Enguany, el Carnaval de Blanes s’allargarà tres dies: des del divendres 17 de febrer fins el diumenge dia 19. Divendres al matí diferents centres educatius protagonitzaran rues pels carrers de la ciutat, especialment la que estarà formada per estudiants dels tres instituts de secundària. A la nit, se celebrarà el Carnaval Jove a la Plaça dels Dies Feiners a partir de les 22:00h.

Primer actuarà el grup de versions Free Kiss, seguit a 2/de 12 de la matinada per l’actuació del DJ Pau Murner. Tots dos ingredients s’asseguraran de posar la música i el bon rotllo. Per la seva banda, tothom que hi vagi hi afegirà la gresca, i el servei de bar anirà a càrrec del Consell Local de Joventut de Blanes, a l’estil del festival de música ‘Ensorra’t’ de la Festa Major.

Dissabte els i les protagonistes de les activitats seran el públic infantil i juvenil: a partir de 2/4 de 6 de la tarda començarà una Festa Infantil a la Plaça dels Dies Feiners amb Tallers Creatius i el Show de Bety & DJ Mario, un espectacle d’animació i ball. Durant el show ja començaran a fer-se les inscripcions pel segon ingredient de la tarda del dissabte: el Concurs Infantil de Disfresses.
Per apuntar-s’hi, la inscripció es començarà a fer a partir de 2/4 de 6 de la tarda fins ¾ de 7 del vespre. Després, a partir d’un quart de 8 del vespre, es farà la desfilada dels i les participants, culminant una hora més tard, a ¼ de 9 de la nit. Serà llavors quan s’entregaran els premis corresponents a les diferents categories en què s’estructura el concurs.

L’endemà diumenge arribarà l’activitat més destacada de tot el carnaval: la Rua de Carnestoltes que desfilarà amb carrosses i comparses a partir de les 5 de la tarda, amb centenars de participants. El recorregut serà el què s’havia estat fent els anys anteriors a la pandèmia: sortida des de la Rambla Joaquim Ruyra amb Riera Alta, seguint per la mateixa Rambla fins la Plaça Catalunya, Passeig de la Marina i Plaça dels Països Catalans, on finalitzarà.

Lloret de Mar recupera actes

Lloret inicia les activitats de carnaval el divendres 17 de febrer amb el concurs al lloc de treball i la rua de les escoles. A la tarda, a les 19h, es donarà la benvinguda al Rei Carnestoltes que sortirà des del Puntet i arribarà fins la plaça de la Vila on l’entitat Xino Xano oferirà mongetes amb botifarra a tothom que vagi disfressat.

El dissabte 18 de febrer continuen els actes amb el concurs de disfresses al carrer pel centre del poble, de 11:00h a 11:30h; la gran Rua de Carnaval i, a partir de les 22:30h, a la Plaça Germinal Ros, el concert de barraques amb la festa Flaixbac Live and Loud.

L’endemà, diumenge 19 de febrer, es podrà tornar a gaudir de l’espectacularitat de la gran Rua de Carnaval, a les 12:00h. Al vespre, a les 21:00h, la Plaça Germinal Ros acollirà el lliurament de premis.
Tanca aquesta programació de Carnaval a Lloret l’enterrament de la sardina el dia 22 de febrer amb la sortida del seguici des de la plaça dels Germans Maristes, fins arribar a la plaça de la Vila i la posterior lectura del testament i ball popular. L’entitat Xino Xano oferirà cigrons i peix a tothom que participi.

Enguany Lloret es la Capital de la Cultura Catalana 2023 i el Carnaval s’ha inclòs com una de les activitats destacades.

Tossa de Mar: La Ressaca del Carnaval

A Tossa, els actes comencen demà divendres 10 de febrer a les 17:00h. al Casal de Joves amb un taller de maquillatge de carnaval a càrrec de la colla Els Guapus. Continuaran ja dijous 16 de febrer a les 16:00h. a l’Espai Francesc Colomer amb el tradicional concurs de truites. L’endemà divendres, a partir de les 15:00h, es celebrarà la rua infantil per diversos carrers de la població que organitza l’escola municipal.

El dissabte 18 de febrer, durant tot el dia, concurs de disfresses al lloc de treball. A les 11:00h. des de Can Paset es farà el pregó de Carnestoltes i, seguidament, la XXIII rua en record a en “Xoxa”, el primer guanyador que hi va haver de la cursa. I al vespre, a partir de les 19:00h. des de la Plaça de la Concòrdia (Biblioteca) i fins a la plaça de l’església, es celebrarà la 2a rua nocturna de Carnaval, rua oberta a tothom que hi vulgui participar i a tothom que la vulgui seguir.

I per tancar la setmana, el diumenge 19 de febrer, a partir de les 11:30h, festa infantil de disfresses a la Platja Gran.

Ja el dimecres 22 de febrer, a les 11:00h. a l’Església Parroquial, es farà la missa de dimecres de cendra, i a partir de les 16:30h. es portarà a terme l’enterrament de la sardina sortint de l’Avinguda Catalunya fins a la Plaça de la Concòrdia, on a les 18:00h. hi haurà l’entrega de premis del carnaval amb xocolatada per a tothom.

I serà el primer cap de setmana de març, dies 3 i 4, que tindrà lloc la ja popular “Ressaca del Carnaval”. Així, el divendres 3 a partir de les 20:00h es farà el sopar de Carnaval al pavelló d’esports amb totes les colles participants a la rua i totes les persones que ho desitgin. I el dissabte 4, a partir de les 16:30h, tindrà lloc la Gran Rua de la Ressaca del Carnaval, amb sorpreses durant el recorregut habitual per Avinguda Ferran Agulló i Avinguda Catalunya i que acabarà amb el concurs de coreografies “Sambòdrom” en el pavelló d’esports, on es veuran els millors balls i les millors disfresses de carnaval de la província de Girona. El fi de festa es farà al pavelló fins ben entrada la matinada, i inclourà l’entrega de premis de la gran rua i del concurs de coreografies.

Destacar també que a Tossa s’organitza per desè any la campanya gastronòmica de “La Cuina del Bacallà”, que es portarà a terme de l’1 de març al 10 d’abril; i que l’Ajuntament vol recuperar l’edició d’estiu de la Rua de Carnaval.