L’Ara Poesia, el Festival de la Poesia de Girona, arriba a la vint-i-setena edició

Els actes s’estendran durant el mes de febrer de 2023 a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona

El Festival de Poesia de Girona arriba a la seva vint-i-setena edició amb l’objectiu d’apropar la literatura, especialment la poesia, a tots els públics i fomentar-ne la lectura. La proposta es duu a terme a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona del 2 al 25 de febrer i de forma gratuïta per al públic, amb una gran varietat de formats, estils i veus.

Durant tot el mes de febrer s’han iniciat diverses propostes les quals giren entorn la temàtica principal, on s’estan desenvolupant activitats consagrades al gènere com ara exposicions, recitals poètics, taules rodones, espectacles de música i poesia, entre d’altres, amb la finalitat d’apropar la poesia a tots els públics i fomentar la lectura.

El programa presenta un ampli ventall de poetes els quals pertanyen a diferents generacions i procedents de diverses zones dels territoris de parla catalana. L’acte inaugural va tenir lloc el 2 de febrer amb una taula rodona anomenada “Hereves de les dones” constituïda per Meri Torras, Mireia Vidal-Conte i Núria Busquets, i moderada per M. Àngels Cabré, on es va parlar sobre la contribució de les traduccions de les grans poetesses universals a la poesia de les poetesses catalanes.  

Enguany i com a novetat en relació amb edicions anteriors, s’incorporen els recitals “Poesia en ruta”, en els quals dos poetes conversaran a través de la poesia: del País Valencià hi participen Àngels Gregori i Teresa Pascual, i de les Illes Balears, Jaume C. Pons Alorda i Àngel Terron. També, en un format de recital proper a la conversa íntima, hi haurà la poeta empordanesa i gironina Rosa Font, acompanyada del poeta, traductor i editor Antoni Clapés.

A més, el festival acollirà de nou el guanyador del Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater, un dels premis més prestigiosos i ben dotats en llengua catalana, aquest any atorgat a Carles Rabassa, el qual recitarà acompanyat del músic Raimon Clotet.  

D’altra banda, també s’ha programat una activitat recomanada per a infants de 6 a 12 anys basada en les avantguardes catalanes i dirigida per Mariona Masgrau. Podeu consultar el programa complet fent clic aquí.

La cloenda del festival, la qual tindrà lloc el dissabte 25 de febrer es dedicarà l’hora del vermut a la glosa, un gènere poètic que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia i que està vivint el seu auge amb trobades de cantaires arreu del territori.

Els actes són gratuïts, però per assistir-hi es recomana fer la reserva prèviament a través de la web de la Casa de Cultura, o bé de la Secretaria de la Casa de Cultura, de dilluns a divendres, de 9.30 a 17.30 h.