1.200 alumnes de secundària participaran en la 15a edició de la Cantata per la Pau

Les actuacions al Teatre Municipal de Girona seran el 10 i l'11 de febrer

Un total de 1.200 nois i noies de secundària de Girona i comarques gironines participaran aquest any en la 15a edició de la Cantata per la Pau. Des d’ara i fins al maig, l’alumnat oferirà als teatres del territori un espectacle en el marc del projecte UAP!23: Poder, que tractarà sobre el tema. Aquest curs, la iniciativa pedagògica compta amb la participació de 38 centres educatius, i s’ha tirat endavant sota la direcció de Mercè Rigau i Mon Bover, amb l’ajuda dels 56 professores i professors de música de les escoles implicades.

Al llarg dels darrers 15 anys, l’alumnat de secundària ha interpretat obres de teatre musical sobre l’Holocaust, els refugiats, l’assetjament escolar o la crisi climàtica. En l’edició d’enguany, moltes de les idees plantejades en les últimes actuacions es concentren en una única obra.

En aquest sentit, el muntatge d’aquest 15è aniversari presenta quatre històries independents però relacionades entre elles, que tracten diferents perspectives de la idea de poder. Així, la UAP!23: Poder busca fer reflexionar el jovent a través de la música i la cultura sobre temes com la dominació del poder religiós, militar o polític, així com sobre el poder i la responsabilitat de les noves generacions per canviar l’ordre establert del món.

A Girona, les sessions obertes al públic es faran els dies 10 (20 h)  i 11 de febrer (17 h i 20 h), al Teatre Municipal de la ciutat, i les entrades ja estan a la venda al web de l’equipament. També hi haurà funció el dia 24 de febrer al Teatre de Lloret de Mar; el dia 3 de març al Teatre Municipal El Jardí de Figueres, i el 17 de maig al Teatre Principal d’Olot. A més, tots els instituts participants oferiran 11 representacions escolars per al públic dels centres.

La iniciativa esta organitzada per l’Ajuntament de Girona, el col·lectiu de professorat del Grup de Treball Musical de Secundària de Girona i l’Associació UAP Eduquem per la Pau.