Detingut un jove que volia robar un supermercat a Salt i va intentar llençar un Mosso d'un setè pis

El jove de 22 anys té antecedents i ja es troba en llibertat

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona van detenir el dia 6 de febrer, a Salt, un jove de 22 anys com a presumpte autor d’un robatori amb violència i un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat.

Els fets es van produir el dilluns, a les quatre de la matinada, quan els mossos d’aquesta comissaria van rebre l’avís d’un robatori amb força en un supermercat del carrer Bastiments de la ciutat. El lladre va trencar la reixa metàl·lica i el vidre de la porta per tal d’accedir a l’interior.

Els propietaris de l’establiment, que van anar a fer comprovacions, van sorprendre al lladre a l’interior del supermercat amb una llanterna. En veure’s sorprès va reaccionar amb violència per escapar i li va causar una ferida a la mà a un d’ells. Durant la fugida es va deixar una motxilla i una cisalla al lloc i va marxar corrents direcció Salt.

Mentre els policies feien recerca per la zona de la plaça Catalunya de Salt, una patrulla el va localitzar amagat darrera un vehicle. En veure la presència policial va fugir en direcció el passeig d’Olot i va entrar a un edifici, després de forçar la porta d’entrada. Una patrulla de paisà, que participava al dispositiu, també va entrar i el van seguir fins pujar a una setena planta.

Quan el lladre va arribar a dalt i va veure que no tenia sortida, va començar a colpejar la porta del terrat sense aconseguir-ho. Un dels agents s’hi va acostar per detenir-lo, però ell el va agafar violentament i el va empènyer amb la intenció de tirar-lo pel forat de l’escala.

L’agent es va agafar de la barana per no precipitar-se pel buit i, després de colpejar els policies i de caure plegats per les escales, finalment van aconseguir detenir-lo. Els mossos van resultar ferits lleus.

En l’escorcoll se li va localitzar els guants i la llanterna utilitzats per cometre el robatori, un telèfon mòbil i uns 90 euros en bitllets fraccionats. El detingut, amb antecedents, va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia Girona el dia 7 de febrer, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.