Olot consciencia els propietaris de gossos marcant les tifes abandonades amb banderoles

La ciutat té censats 3.440 animals de companyia

L'Ajuntament d'Olot (Garrotxa) ha iniciat una nova campanya informativa per als propietaris d'animals de companyia sobre l'ordenança de tinença d'animals. Aquests dies una agent cívica s’encarrega, de forma coordinada amb la Policia Municipal, de recórrer diferents espais de la ciutat pe recordar als propietaris d’animals de companyia de les seves obligacions i, en un dels casos, ho fa marcant les tifes abandonades al terra amb una banderola.

Aquesta és una acció molt visual que convida a la reflexió sobre com el conjunt d’actes incívics poden arribar a ser una problemàtica social, afectant a tota la ciutadania. L’any 2016 va ser la primera edició d’aquesta campanya que es repetirà al llarg dels pròxims dies.

D'altra banda, l'agent cívic també informa als propietari de la necessitat que l’animal estigui degudament identificat i censat així com de la importància de respectar aspectes de convivència com treure a passejar el gos acompanyat amb corretja, que els lladrucs no molestin els veïns o recollir-ne els excrements de la via pública.

Segons les dades del cens de l’Ajuntament d’Olot, a finals de 2022 hi havia registrats 3.440 animals de companyia a la ciutat.