La neu enfarina la Garrotxa i obliga a tancar unes hores el túnel de Bracons

Al migdia, la pluja s'ha convertit en la protagonista i ha evitat que la nevada compliqués la circulació

La neu ha enfarinat la Garrotxa i ha deixat alguns centímetres en municipis com les Preses o Sant Esteve d'en Bas. També ha emblanquinat Olot, especialment en punts alts com la zona del volcà Montsacopa i el barris de Bonavista i Sant Roc.

L'Ajuntament ha activat les màquines llevaneu que han actuat en aquests nuclis juntament amb Batet de la Serra, on també hi ha nevat amb força. La neu acumulada ha obligat a tallar el túnel de Bracons, a la C-37, a partir de quarts dues del migdia i des d'aleshores els Mossos d'Esquadra informen els conductors. Al migdia i a primera hora de la tarda, la neu ja deixat pas a la pluja, que s'ha convertit en la protagonista i ha fet fondre part de la neu evitant que es compliqués la circulació.

A partir de les dotze del migdia ha començat a nevar a la Garrotxa i ràpidament ha agafat amb força al Batet de la Serra i als barris més elevats d'Olot, on ha enfarinat, fins i tot,m la falda del volcà Montsacopa. Davant d'això, l'Ajuntament ha posat en marxa les màquines llevaneu, que han actuat als barris de Bonavista, Sant Roc i al Batet, el punt on més s'ha complicat la mobilitat.

Les Preses o Sant Esteve d'en Bas també han quedat coberts de neu i s'hi han arribat a acumular diversos centímetres. En aquests municipis, la nevada hi ha deixat postals més pròpies del Nadal. 

A mesura que avançava el matí, la circulació s'ha anat complicat i l'acumulació de neu ha obligat també a tancar l'accés al túnel de Bracons durant algunes hores. Al migdia, la pluja ha substituït la neu i ho ha fet amb força. Això ha provocat que gran part de la neu acumulada –especialment a les carreteres- s'hagi anat fonent i ha evitat més problemes circulatoris.

Galeria d'imatges de la nevada