ERC denuncia que l'Escala perd subvencions per no comparèixer a les convocatòries

Asseguren que s'han perdut uns 500 milions d'euros de quatre subvencions dels Next Generation

El grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Escala (Alt Empordà), ha denunciat que el govern deixi escapar moltes de les subvencions a les quals podria optar per no comparèixer a les convocatòries. Des d'ERC s'han detectat fins a quatre convocatòries de fons Next Generation on l'Escala hauria pogut concórrer i no ho ha fet, perdent així la possibilitat d'accedir a un import total de prop de 500 milions d'euros (MEUR) que es reparteixen segons els republicans entre tots els municipis que accedeixen a les subvencions.

A més, ERC explica que les convocatòries on no s'ha concorregut "són convocatòries per temes cabdals i molt necessaris a l'Escala" que tenen a veure amb l'accés a l'habitatge, l'accessibilitat als edificis públics i la instal•lació de sistemes d'energia renovables en edificis privats. Les subvencions que els republicans han detectat que s'han perdut per incompareixença són, com a mínim aquestes quatre: Foment de l'accessibilitat als espais d'atenció a la ciutadania dels ens locals de Catalunya, programa d'ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri, ajuts a la construcció d'habitatges de lloguer social en edificis energèticament eficients i programa d'impuls a la rehabilitació d'edificis públics, on s'hi podrien haver presentat projectes com el de la Casa del Mar, Can Maset o inclús Mas Vilanera.

Aquesta inacció també es veu quan es repassa l'activitat en altres àmbits, com per exemple en l'execució de polítiques contra violència de gènere que venen subvencionades pel Pacte de l'Estat Contra Violència de Gènere, subvenció que dona el govern espanyol a tots els municipis. El 2022 a l'Escala li tocaven 10.673,48 euros, dels quals l'Escala només ha rebut 5.839,48 euros, deixant perdre quasi 5.000 euros d'aquesta convocatòria per no justificar-los i, per tant, per no executar-los en aquestes polítiques.

"És imprescindible que reforcem l'àrea de subvencions de l'Ajuntament i que ajudem als tècnics de totes les àrees a assumir aquesta feina. I si no és possible, que ho encarreguem a qui calgui per a no perdre recursos. Invertir a aconseguir aquests recursos segur que ens farà guanyar a tots, sobretot als veïns i veïnes de l'Escala que són qui, finalment, gaudeixen dels beneficis de totes aquestes polítiques", va dir la portaveu republicana Etna Estrems.