Lladó i Ordis paguen les beques menjador a les AFA que el Consell Comarcal no ha abonat

La consellera d'Ensenyament diu que va ordenar la transferència el 12 de gener però encara no s'ha efectuat

Segueix la polèmica pel retard del Consell Comarcal de l'Alt Empordà a l'hora de pagar les beques menjador d'una desena d'AFA que, a dia d'avui, asseguren que encara no han rebut els diners que pugen a un total de 57.030 euros. Per tot això, els ajuntaments de Lladó i Ordis han avançat el pagament segons han explicat en un comunicat.

L'alcalde de Lladó, Joaquim Tremoleda, reclama al consell comarcal que "compleixi amb les seves obligacions i realitzi la transferència" i adverteix que la situació està generant "neguit" entre les famílies dels alumnes. En la mateixa línia, l'alcaldessa d'Ordis, Anna Torrentà, ha argumentat que els ajuntaments han pres aquesta decisió per evitar que es vegi afectada la continuïtat en el servei.

"Veiem el neguit de les AFA al no poder fer el pagament del servei de menjador que els està prestant una empresa familiar de proximitat. Per aquest motiu, hem decidit avançar-los els diners que cobririen les despeses fins a 31 de gener", critica Tremoleda. Torrentà afegeix que, d'aquesta manera, volen evitar "que es generin majors greuges" a l'empresa que presta el servei: "Una empresa que vetlla per la qualitat dels àpats amb aliments de proximitat i ecològics.

La denúncia de les AFA va arribar fa un mes enrere quan ja aleshores argumentaven que el retard era superior als tres mesos. L'endemà mateix de fer-ho públic la consellera comarcal d'Ensenyament, Júlia Gil, va lamentar la situació i va assegurar que la tramitació de l'expedient es va validar al desembre, manifestant "en reiterades ocasions" la "necessitat i urgència" de fer els pagaments.

Gil va explicar que es va assabentar al gener de que els pagaments encara no s'havien efectuat i diu que el 12 de gener va ordenar-ne el pagament el qual, encara avui, no s'ha realitzat.