L'equip REM2 de l'escola Maristes de Girona guanya el torneig local de la FIRST LEGO League

L'equip format per alumnes de 5è i 6è de Primària participarà en la final estatal

L’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG) ha estat aquest dissabte l’escenari del torneig local de la FIRST LEGO League (FLL). Quinze equips formats per nens i nenes de 10 a 16 anys han acceptat el repte ‘SuperPowered: dissenyar un mon energèticament millor!’ per revolucionar el “viatge” de l’energia. L’influencer gironí Long Li Xue ha estat el presentador del torneig.

L’equip guanyador de l’edició d’enguany del torneig local de la FLL a Girona ha estat l’equip REM2, un grup de 5è i 6è de Primària de l’escola Maristes de Girona. L’equip ha estudiat en profunditat diverses solucions per optimitzar el consum de l’energia a casa i a l’escola, a partir de sistemes basats en la domòtica. REM2 s’ha mostrat com un grup inclusiu i cohesionat, i ha posat de manifest un gran compromís amb el futur del planeta.

El millor projecte innovador ha estat per l’equip Estanys, un grup de 5è i 6è de Primària de l’escola Els Estanys de Platja d’Aro. L’equip ha detectat una necessitat: a vegades l’alumnat es deixa a casa el cable d’alimentació de l’ordinador portàtil. Per aquest motiu, han construït un prototip funcional amb pedals per carregar l’ordinador mentre treballen a l’aula. El prototip està fet amb material reciclat i, per tant, té un cost molt baix. A més, contribueix a la mobilitat del jovent i fa front al sedentarisme.

L'objectiu de la FLL és promoure competències en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques; contribuir a la creació de vocacions científiques i tecnològiques mitjançant una fórmula provada i amb continguts motivadors; i estimular la participació en projectes de divulgació científica i tecnològica d'alt impacte i valor.

Un dels aspectes més genuïns d’aquest esdeveniment és la importància que s’atribueix als valors del torneig: la competició amistosa, el respecte cap als altres, el treball en equip i la inclusió, entre d’altres. Aquests valors són el centre de tot el que passa durant el torneig.

Tots els premis

  • Premi al guanyador de la FIRST LEGO League per a REM2
  • Premi als valors de la FIRST LEGO League per a Veïnat Team
  • Premi al projecte d’innovació per a Estanys
  • Premi al disseny del robot per a Som7
  • Premi a les joves promeses per a REM
  • Premi al comportament del robot per a Estanys 
  • Premi a l’entrenador per a l’equip Roboterri
  • Projecte seleccionat pels National Innovation Awards: iSantFeliu Team

El torneig local a la Politècnica està organitzat per l’associació Ingeniera.soy i la Universitat de Girona i s’inclou en el marc d’un programa internacional, amb presència a 110 països i amb la participació de més de mig milió d’estudiants. La competició promou l'interès per l'aprenentatge entre el jovent i els convida a divertir-se i emocionar-se amb la ciència i la tecnologia.

El torneig local de la FLL a Girona és possible gràcies al finançament del Consell Social de la UdG, el Patronat de l’EPS i la Diputació de Girona. A més, compta amb el patrocini de Iqua Robotics, Astech - Food Machinery, ICMedia Audiovisuals, Galetes Trias, EnginyersGi, Antex S.A, Codelearn, DSET i NovaEruditio. FLL és el programa educatiu més gran relacionat amb les STEM a nivell mundial. Està impulsat per l’aliança entre FIRST Foundation i LEGO Education.

L’equip REM2 podrà participar a la final estatal que tindrà lloc a Cartagena (Múrcia) els dies 25 i 26 de març. Si aconsegueixen classificar-se podran participar a la gran final internacional a Houston (Estats Units), del 19 al 22 d’abril.