Mor el fotoperiodista Miquel Ruiz als 69 anys

Va ser fundador de Fotògrafs per la Pau

El fotoperiodista Miquel Ruiz Avilés va morir divendres a Girona a l’edat de 69 anys. Fundador de l'associació Fotògrafs per la Pau, també havia col·laborat en diversos mitjans locals i nacionals com El Punt, La Vanguardia, El Periódico, El Mundo, El País, Avui, Lecturas, Interviú, Cambio 16 o l'Agència EFE.

El setembre del 2010 va patir un ictus, fet que el va dur a implicar-se a donar un missatge de superació als afectats per aquesta malaltia. Fruit d'això va ser l’autor de l’exposició Ictustransformació, que s'uneix a la llarga llista de mostres fotogràfiques que ha protagonitzat els darrers anys.

Amb tot el 1993, juntament amb d'altres fotògrafs, van crear l'ONG Fotògrafs per la Pau, que va presidir fins a l'any 2012, dedicada a la cooperació amb països en conflicte. Els seus treballs més coneguts són les fotografies que va realitzar a Croàcia i Bòsnia i Hercegovina durant el conflicte armat.

Ruiz ha mort pocs dies abans de rebre el reconeixement per part del Col·legi de Periodistes que tenia previst fer-li en el transcurs de la Setmana dels Rahola que van començar precisament el dia del seu traspàs.