Lloret acull 25 gossos d'Unitats Canines en unes jornades amb policies d'arreu de Catalunya

El formador prové d'Alcobendas

La Comissaria de la Policia Local de Lloret de Mar (Selva) ha acollit la jornada “detecció i cerca amb Unitats Canines”. En total han participats 25 gossos d’Unitats Canines i 30 agents de Policies Locals de tota Catalunya.

La jornada ha anat a càrrec d’un formador instructor expert provinent d’Alcobendas (Madrid) i han participat les Policies Locals de Vilassar de Mar, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Gramenet, Platja d’Aro, Granollers, Caldes de Malavella,  Girona, Olot, Palafrugell, Esplugues de Llobregat, Sabadell, Polinyà, Martorell, La Jonquera, Amposta, Tossa de Mar, Salt i Lloret de Mar. 

Durant la jornada s’han dividit diferents grups de treball amb escenaris diversos com són l’exterior de la comissaria, el dipòsit de vehicles i en el pàrquing soterrani de l’edifici. En paraules del regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, “la especialització de la Policia Local de Lloret en diferents àmbits és una referència al territori i en aquest cas hem pogut ser seu d’aquesta jornada formadora d’Unitats Canines”.

La Unitat Canina de Lloret ja fa més de 10 anys que funciona i actualment està integrada per 3 gossos, l’Iron, la Maya i la Luna. La previsió és que durant aquest any s’incorporin tres més. La Unitat Canina realitza tasques de Seguretat Ciutadana i de detecció i venta d’estupefaents. La passada temporada de màxima afluència turística estaven durant els tres torns operatius al dispositiu especial d’estiu.