La 26a Festa del Trinxat espera reunir un miler de comensals a Puigcerdà

La celebració tindrà lloc el 25 de febrer, amb un sopar de gala on la col d'hivern i les trumfes són les protagonistes

El pavelló poliesportiu de Puigcerdà (Cerdanya) acollirà el 25 de febrer de 2023 la 26ena edició de la Festa del Trinxat. Aquesta celebració és la principal mostra gastronòmica de la comarca i una cita obligada pels amants de la cuina cerdana, alhora que ha esdevingut una trobada multitudinària al cor de l’hivern, amb un sopar de gala que serveix d’aparador de la gastronomia local i dels productes Km0 com són la col d’hivern o les trumfes.

Tots aquests ingredients són facilitats per l’ajuntament de Puigcerdà als 15 restaurants col·laboradors del municipi que seran els encarregats de la elaboració del trinxat. El sopar comptarà a més amb una degustació d’embotits i formatges del Pirineu així com amb uns entrants i bacallà com a segon plats cuinats en aquest cas pel col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya així com pels ja típics cignes de nata de postres elaborats per 6 pastisseries d’arreu de la vall.

La vetllada es complementarà amb diferents sortejos i música en directe a càrrec de l’ Orquestra Stressband. El preu de les entrades es manté igual que les passades edicions (27,50 euros) i els tiquets es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de Puigcerdà a partir del 6 de febrer.

La Festa del Trinxat l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Municipal de Turisme, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, l’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya, diversos restaurants, pastissers, proveïdors i establiments de Puigcerdà i comarca, la fundació Adis, l’INS Pere Borrell i l’associació de comerç de Puigcerdà.

El quadre que il·lustra el cartell d’aquesta edició és de l’artista local Xavier Casanovas.