Els veïns de Palafrugell ja poden demanar ajuda a la Policia Local a través d'una aplicació mòbil

L'APP també permet deixar un avís quan es marxa de casa o surt de festa

La Policia Local de Palafrugell (Baix Empordà) ha posat en marxa aquesta setmana l’aplicació M-7. Aquesta aplicació es troba disponible per a sistemes Android i iOS. Es tracta d’una nova eina pionera a la comarca que permet obrir un nou canal de comunicació entre el cos de seguretat i la ciutadania. Fins ara, els agents només rebien avisos i informacions a través de les trucades que arribaven a la centraleta, mentre ara també ho podran fer a través d’aquest aplicatiu molt fàcil d’utilitzar.

Una de les funcions més destacades de l’APP és que inclou un botó d’emergència que serveix per comunicar urgències mèdiques o assetjaments. El cap de la Policia, David Puertas, destaca que “quan s’activa el missatge també s’envia la geolocalització des d’on s’ha enviat i això permet actuar ràpidament al cos policial, i fer una actuació molt més ràpida que abans”. A més, també assegura que l’aplicació ha d’ajudar a millorar la percepció de seguretat dels ciutadans.

Sistema d'alerta preventiva

Cal destacar que la nova aplicació M-7 també té un servei d’alerta preventiva que permet a l’usuari o usuària deixar un avís quan marxa de casa o surt de festa. Si la persona no torna a casa, automàticament s’activa un missatge d’alerta. Així, es converteix en una eina fonamental per al control d’assetjaments o situacions de violència masclista on la Policia podrà fer una ràpida actuació.

Aquest ha estat una de les primeres actuacions que té prevista la Policia Local de Palafrugell per aquest any 2023 i amb aquesta nova eina, Palafrugell es converteix en el primer municipi de la comarca del Baix Empordà en l’ús d’aquesta aplicació. Ciutats com Vic o Olot i fins a 14 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona ja fa temps que treballen amb aquest nou canal de comunicació ciutadana.