El cònsol del Japó visita Ripoll i es reuneix amb membres del consistori i el teixit empresarial

Va visitar el monestir i les obres de Domènec Batalla

El cònsol general del Japó, Yasushi Sato, va visitar Ripoll aquest dijous. Ho va fer acompanyat de la seva esposa, Yuma Sato. A la seva arribada a l’Ajuntament, cap a dos quarts de cinc de la tarda, van ser rebuts per diversos regidors i regidores. Posteriorment, van anar fins al despatx d’alcaldia on el cònsol general va signar el llibre d’honor, abans de mantenir una breu reunió amb els regidors Montsina Llimós, Manoli Vega, Joaquim Colomer i Josep Isern, a més d'Eudald Castells i Jaume Romeu, com a representants de la Unió Intersectorial i Empresarial del Ripollès (UIER).

A continuació, Sato van realitzar una breu visita al conjunt monàstic de Santa Maria, on van poder contemplar la Portalada, la nau i també el claustre. El cònsol general es va interessar per la candidatura a patrimoni de la UNESCO de la Portalada, i de fet va signar una butlleta donant suport a la iniciativa. També van poder desplaçar-se fins al taller de l’artista local Domènec Batalla, on van poder veure part de l’obra de l’artista japonesa Chikako Taketani.

Durant tota la visita van ser-hi presents Antoni Madueño i la soprano japonesa Kimiyo Nakako, que a partir de les set del vespre van oferir un concert relacionat amb els instruments adormits de la Portalada, sota el títol “Travessant el mar damunt d’una carena: de Ripoll a Sant Jaume de Compostela”. Va ser a l’església de Sant Pere i en aquest acte també es va poder comptar amb Albert Piñeira, delegat de Cultura de la Diputació de Girona, i Josep Calataiud, director dels serveis territorials de cultura a Girona. Així mateix, hi va assistir l’alcalde Jordi Munell.

Sato va explicar que la idea de la visita era “fomentar els llaços culturals entre Ripoll i el consolat del Japó a Barcelona”. Va donar les gràcies a l’Ajuntament per la seva invitació, “que m’ha permès gaudir d’aquest concert de música medieval on a més canta una soprano japonesa”. Per altra banda, sobre la Portalada i el Monestir afirmava que “són una meravella i m’agradaria que molts japonesos residents a Catalunya vinguessin a Ripoll per conèixer-los”. Per part de l’Ajuntament, ha estat un honor poder rebre al cònsol general i així enfortir les relacions amb el Japó.