Olot reformarà més de 14 quilòmetres de carrers i voreres durant aquest 2023

Les actuacions suposen treballar en 44 obres diferents

La junta de govern local de l'Ajuntament d'Olot ha aprovat el pla d'asfalts per a aquest 2023, que reformarà més de 14 quilòmetres de carrers i voreres de la ciutat. El pla inclou fins a 44 obres diferents i s'ha dividit en tres fases, que s'aniran executant al llarg de l'any.

La memòria, que es crea anualment a través de l’anàlisi dels tècnics i de les peticions rebudes per part d’entitats i veïns, permet establir un ordre de prioritats basat en l’estat de les infraestructures, la jerarquia viària i la funcionalitat de cada carrer i tram. En tots els casos, la iniciativa té per objectiu millorar i assegurar l’accessibilitat, la mobilitat així com la urbanització, pavimentació i conservació de les vies públiques i camins d’Olot.

Com és habitual, el Pla d’Asfalts inclou diverses fases. Enguany, la primera preveu actuar en més de 4.982 m; 4.065 m2 de calçada i 917 m2 de vorera. La segona en 6.492 m de calçada i, finalment, la tercera fase inclou treballs de renovació a 1.334 m2 de calçada, 1.287 m2 de voreres i la millora del drenatge de 477 m2 d’espais diversos de la ciutat.

Els treballs de conservació tenen la voluntat reparar i refer el ferm de la caçada i del paviment de les voreres en mal estat així com fer d’Olot una ciutat més accessible eliminant barreres arquitectòniques, eixamplant i rebaixant els passos de vianants d’una desena d’espais de la ciutat així com millores en els drenatges pluvials, l’enllumenat, senyalització i la jardineria urbana.

En concret, a la primera fase dels treballs, s’ha previst actuar en 15 espais. Pel que fa als carrers, s’ha previst incidir al carrer Pou del Glaç, la ronda Fluvià, el carrer Bolòs, la Plaça Morrot, el carrer Ginebre o l’avinguda Europa, en el tram del C. Portugal i la Plaça Unió Europea, entre altres.

Pel que fa a les voreres també s’ha previst actuar a diversos vials urbans com la vorera del C. Verge de Fàtima amb Nonet Escubós; la ronda Sometent, la vorera del Pavelló d’Esports així com els rebaixos del carrer Bernat Vilar o Pare Roca. L’any passat, el Pla d’Asfalts incloïa actuacions en més de 8 quilòmetres de carrers i voreres amb 33 accions a diversos barris de la ciutat.