FOEG i 'la Caixa' uneixen forces per a la inclusió laboral

Incideix en persones amb discapacitat, parats de llarga durada, exreclusos o víctimes de violència de gènere

El vicepresident de la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), Eduard Ayach; l’adjunt a la Direcció de l’Àrea d’Inclusió Social de la Fundació ”la Caixa”, Francesc Ventura; i el coordinador d’Incorpora Girona, Roger Casero, han donat a conèixer una aliança per a afavorir la inclusió laboral de col·lectius vulnerables en el marc del Programa Incorpora a Girona.

Concretament, la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) difondrà entre les organitzacions empresarials de Girona el contingut del Programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa” a aquelles empreses interessades a poder cobrir les seves vacants laborals en el marc del Programa Incorpora.

L’adjunt a la Direcció de l’Àrea d’Inclusió Social de la Fundació ”la Caixa”, Francesc Ventura, ha posat de manifest que “la creació d'ocupació és una de les eines més potents per a la recuperació econòmica, però és determinant que aquestes oportunitats laborals també arribin a les persones més vulnerables. Aliances com la que anunciem avui amb la FOEG ens permetran fer front a la situació actual, i oferiran a les empreses l’oportunitat de potenciar els valors de la diversitat i la inclusió, contribuint d’aquesta forma a la creació d’una societat més justa i més sostenible”.

Per la seva part, el vicepresident de la FOEG, Eduard Ayach, ha destacat que “amb aquesta aliança amb la Fundació ”la Caixa” sumem forces per treballar per a la integració laboral de les persones de Girona, acostant les necessitats socials i empresarials, i posant una vegada més de manifest el compromís social de les empreses gironines, destacable malgrat haver de fer front a les darreres crisis socioeconòmiques”.

Finalment, el coordinador d’Incorpora Girona, Roger Casero, ha fet referència al treball de les 12 entitats socials i ha afirmat que “s’ha de posar en valor l’excel·lent treball dels seus professionals, que orienten i acompanyen les persones en el desenvolupament de les seves competències socials i professionals, fan el seguiment les persones seleccionades per a assegurar l’adaptació al lloc de treball i ofereixen un servei àgil i de qualitat a les empreses”.

La jornada també ha comptat amb una xerrada sobre la reforma laboral a càrrec del catedràtic de Dret del Treball de la Universitat de Girona, Ferran Camas, en què ha fet un repàs de l’impacte de les noves mesures en la contractació de persones vulnerables, posant èmfasi a la reducció de la temporalitat dels llocs de treball i a l’increment substancial dels contractes indefinits en els últims mesos.

Programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa”

Des del 2006, el programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa” promou a tota Espanya la contractació de col·lectius amb especials dificultats per a accedir a una ocupació, com persones amb discapacitat, parats de llarga durada, joves en situació de vulnerabilitat, immigrants, exreclusos i víctimes de violència de gènere, entre d’altres.

Incorpora ofereix a les empreses assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social, en aquest cas centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat. El 2021, el programa va facilitar 41.482 contractacions de persones amb especials dificultats per a trobar treball gràcies a la col·laboració de més de 14.500 empreses.