Figueres estrenarà una fira dedicada al vi, els licors dolços i la pastisseria amb 14 estands

Se celebrarà els dies 24 i 25 de febrer

Figueres (Alt Empordà) ha presentat avui la "Figa Dolça", una nova fira que tindrà lloc els dies 24 i 25 de febrer amb un total de 14 estands participants que es trobaran ubicats a la Rambla. Aquesta és una iniciativa de Comerç Figueres, en col·laboració amb l'Ajuntament, amb l'objectiu de posar en valor els vins i licors dolços de la comarca i la pastisseria de la ciutat. El dia 24 es podrà visitar de les 5 a les 9 del vespre i el dia 24, de les 11 a les 14 i de 5 a 9 de la tarda.

Durant aquests dos dies, els visitants podran degustar vins i licors dolços de l'Empordà i productes de pastisseries de Figueres. Hi participaran un total de cinc cellers de l'Empordà, un estand de licors de Llançà, un estand convidat de la Catalunya Nord-Banyuls, juntament amb sis pastisseries i l'Escola d'Hostaleria de Figueres.

Aquesta fira s'emmarca en l'estratègia turística per posar en valor productes tan arrelats i vinculats a la comarca, tal i com es fa amb la Mostra del Vi, la Fira de la Cervesa artesana o les rutes enogastronòmiques.

Hi haurà activitats per a tota la família com tallers per als més menuts, taller de maridatge de dolços, música, espectacle de dansa o show cookings.

Estands participants

  • Quevall Licors Artesans
  • Empordàlia
  • Espelt Viticultors
  • La Vinyeta
  • Mas Llunes
  • Pere Guardiola
  • Domaine la Tour Veille (Convidat de la Catalunya del Nord - Banyuls)
  • Pastisseria Fàbrega
  • Pastisseria Iris Figueres
  • Pastisseria Tall Dolç
  • My Hands Do
  • The Sweet Lab
  • Xuixo de Can Castelló
  • Carnisseries Serra Pla
  • Escola d'Hostaleria de Figueres

Programa

Divendres 24 de febrer a la Rambla

  • De 18h - 19h. Taller de piruletes de xocolata amb el Mestre pastisser Miquel Costabella. Fes la teva pròpia piruleta! Inscripcions al whatsapp 630730101. (aforament limitat) Preu: 1€ (pagar directament al taller).

Divendres 24 de febrer Escenari de la Rambla

  • 19h Música en directe Buena Onda

Dissabte 25 de febrer a la Rambla

  • D'11 a 12h: Taller de piruletes de xocolata amb el Mestre pastisser Miquel Costabella. Fes la teva pròpia piruleta! Inscripcions al whatsapp 630730101. (aforament limitat) Preu: 1€ (pagar directament al taller). De 17h - 18h Taller infantil decora la teva galeta amb The Sweet Lab de Figueres. Decora la teva!
  • Inscripcions al whatsapp 640634337 (es faran dos tallers - aforament limitat)  Preu: 1€ (pagar directament al taller).
  • De 18h - 19h Demo amb degustació Mousse de xocolata amb el pastisser Àngel Garcia  de la pastisseria Tall Dolç de Figueres. Mira, participa i degusta! Inscripcions al whatsapp 630730101. (aforament limitat) Preu: 1€ (pagar directament al taller).

Dissabte 25 de febrer al Museu del joguet

  • 12 - 13h i de 17:30h a 18:30h: Taller de maridatge de dolços amb la sommelier Laura Masramon. Com diu l'Oracle de Delfos "Res en excés" i aquesta serà la nostra màxima en el taller on combinarem Garnatxes i Moscatells de l'Empordà, Vi de Banyuls i Ratafies amb postres i delícies de la pastisseria figuerenca. En 60 min farem un tastet d'aquesta fira dolça i narrarem la història de cada producte gastronòmic. Inscripcions al whatsapp 609199086. Preu: 12€/persona, que equival a 8 tastets de 1,5€.

Dissabte 25 de febrer Escenari de la Rambla

  • 12h Espectacle de l'escola d'arts escèniques Acting de Figueres.
  • 17:30h Show cooking de l'Escola d'hostaleria de Figueres.
  • 19h  Música en directe Caravan Blues.