Detingut per cultivar 1.000 plantes de marihuana dins una casa de Vilanna

El responsable de la plantació és un home de 60 anys amb diversos antecedents

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un cultiu amb 1.000 plantes de marihuana a l'interior d'una casa del nucli de Vilanna, a Bescanó (Gironès). L'operatiu per desmantellar la plantació, que tanca una investigació de dos mesos.

A l'interior de l'habitatge, la policia hi va trobar centenars de plantes repartides en quatre de les habitacions. Els mossos també van detenir un home que en aquell moment hi havia dins la casa, i que era el responsable de la plantació. Té 60 anys i diversos antecedents. Se l'acusa d'un delicte contra la salut pública i d'un altre de defraudació de fluid elèctric, perquè havia punxat la llum. El detingut passarà aquest dimecres a disposició judicial.

L'operatiu es va fer aquest dilluns cap a dos quarts de vuit del matí. Al dispositiu hi van prendre part agents de la unitat d'investigació de Girona, efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i mossos de seguretat ciutadana.

La investigació va començar ara fa uns dos mesos, quan la policia va tenir sospites que en aquesta casa (situada a prop de l'N-141e) s'hi estaria cultivant marihuana. Durant l'entrada i escorcoll, els Mossos hi van trobar unes 1.000 plantes de marihuana que creixien repartides en quatre habitacions diferents. Per afavorir el creixement de la droga i alimentar els aparells vinculats a la plantació -làmpades i aires condicionats- l'habitatge tenia la llum punxada

La policia va detenir l'home que hi havia a l'interior de l'habitatge. Té 60 anys i ja acumula diversos antecedents. Se l'acusa d'un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric. El detingut passarà demà a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.