Persecució policial a l'AP-7 pel robatori d'una bossa

El vehicle va arribar a doblar la velocitat permesa i va fer maniobres que van posar en risc la resta de conductors

Els Mossos d'Esquadra van perseguir durant deu quilòmetres uns lladres que fugien després d'haver robat una bossa de mà a una àrea de servei de l'AP-7. Una patrulla que estava fent un control de trànsit a l'altura de Vilademuls (Pla de l'Estany) va ser alertada que a una àrea de descans propera s'havia produït el robatori d'una bossa de mà i que el vehicle havia fugit.

Poc després, pel control van detectar el vehicle sospitós que circulava a 165 km/h, més del doble de la velocitat permesa, ja que el tram està en obres i s'ha de circular a 80 km/h. La patrulla va seguir el vehicle -que va fer maniobres perilloses per a la resta de conductors- i finalment el van aturar a l'àrea de descans del Gironès.

Els fets van passar el 4 de maig pels volts del migdia. Agents de trànsit que efectuaven un control de velocitat a l'altura de Vilademuls van saber que s'acabava de produir el furt d'una bossa de mà en una àrea de descans propera de l'autopista. Els autors havien fugit en un turisme en direcció Barcelona.


Als pocs minuts va passar pel punt de control el turisme sospitós. A més, el vehicle doblava la velocitat permesa perquè el radar el va captar a 165 km/h, en un tram en obres limitat a 80 km/h.

Vàries patrulles de mossos van anar al darrera del vehicle escàpol i va començar la persecució, que es va allargar durant deu quilòmetres. Durant el seguiment els agents van constatar que el conductor del turisme feia diverses imprudències que van posar en greu risc la seguretat de la resta de conductors de l'autopista.

Finalment les patrulles van interceptar el vehicle a l'àrea de descans del Gironès, dins del terme municipal de Vilobí d'Onyar (Selva). Dins del vehicle van trobar la bossa de mà que havien sostret amb tot el contingut.

Els detinguts són Enver H., de 39 anys i de nacionalitat kosovar, Nazim I., de 26 anys i de nacionalitat sèrbia, i Florim B., de 39 anys i de nacionalitat kosovar, tots tres veïns de Barcelona. La policia els considera autors d'una falta de furt. A un d'ells (Florim B.) també se li imputa un delicte contra la seguretat viària i un delicte de desobediència greu als agents de l'autoritat.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar el 6 de maig a disposició del jutjat de guàrdia de Girona i, després de declarar, van quedar en llibertat amb càrrecs.