‘Pacifiction’, d’Albert Serra, s’endú el Gaudí a la millor pel·lícula en llengua no catalana

El film del banyolí se situa en una illa de Tahití on hi viu un representant de l'estat francès

La nova pel·lícula del banyolí Albert Serra, ‘Pacifiction’, ha rebut el premi Gaudí a la millor pel·lícula en llengua no catalana en una nit on el realitzador no ha acudit a l'entrega de premis. La cinta se situa en una illa de Tahití, a la Polinèsia Francesa, on hi viu un representant de l'estat francès.

Entre els representats polítics i l'estrat social més baix dels ciutadans, la trama pren el pols d'una població local en la qual hi pot desfermar-se la ira en qualsevol moment. Optaven al guardó ‘La maternal’, de Pilar Palomero; ‘Mantícora’, de Carlos Vermut, i ‘Un año, una noche’, d’Isaki Lacuesta.

El film de Serra, rodat a la Polinèsia Francesa, sorgeix de l'interès per parlar del món "d'avui en dia" però enquadrat "plàsticament en un context de fantasia visual" d'un territori d'ultramar. Com ja és habitual en la seva filmografia, Serra torna a barrejar actors consolidats amb altres no professionals i defensa que hi treballa de la mateixa manera.

El llargmetratge ha rebut el guardó de l’Acadèmia del Cinema Català en una setmana en la qual ha triomfat als Premis Lumière amb tres guardons: millor direcció, millor actor per Benoît Magimel i millor fotografia per Artur Tort.

Amb tot, als Gaudí també ha estat guardonada amb la millor fotografia i direcció artística.