Els grans vins tornen a citar-se a Sant Martí d'Empúries

La fira Arrels del Vi se celebra el proper 18 i 19 de maig

La fira vitivinícola Arrels del Vi  celebra la seva sisena edició a Sant Martí d'Empúries, el 18 i 19 de maig. Aquesta trobada s’ha consolidat com a l'única fira professional d'aquestes característiques oberta al públic general. Una fira on els amants i aficionats a la cultura vitivinícola poden degustar vins de la D.O. Empordà d'alta qualitat en un entorn privilegiat. Segons Dominic Abernethy, propietari de El Celler Petit, “aquest ha estat un excel·lent any pels cellers de la D.O. Empordà, que han venut un 13% més d’ampolles que l’any passat. La qualitat dels vins millora any rere any i són cada cop més reconeguts amb premis nacionals i internacionals”.

Després de l’èxit de les edicions anteriors, enguany repetirà Arrels Kids: de 18h a 21h, tallers creatius per als més petits i música en directe tots dos dies. Amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala, la D.O. Empordà i el Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries, la fira compta enguany amb un total de 21 cellers de la D.O. Empordà que presentaran varietats de vins d'alta gamma i un celler convidat de la Catalunya Nord. Han confirmat la seva participació els següents productors de la D.O. Empordà: Bodegas Mas Vida, Can Sais, Castell Peralada, Celler Arché Pagès, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Celler Mas Eugeni, Celler d’en Guilla, Clos d’Agon, Empordàlia, Espelt Viticultors, JOC, *lavinyeta, Mas Llunes, Oliveda, Pere Guardiola, Roig Parals, Terra Remota, Vinyes d’Olivardots, Vinyes dels Aspres i el convidat especial d'aquest any de la Catalunya Nord, Domain Treloar.

El passat 29 d’Abril es va celebrar el tast a cegues per escollir els vins guanyadors de la fira Arrels del Vi 2013, el millor vi negre, blanc i dolç. Dirigits per Rafel Sabadí, sommelier del Restaurant El Roser 2, i per Abernethy, enguany han participat 17 sommeliers de l’Empordà, escollits per la seva gran professionalitat i la seva proximitat a Sant Martí d’Empúries.
Els guardonats de la VI edició d'Arrels del Vi 2013 són:

NEGRES
 
1. Gresa 2008, Vinyes d'Olivardots
2. S'Alou 2009, Vinyes dels Aspres
3. Terres Negres 2011, Espelt
 
BLANCS

1. Blanc dels Aspres 2011, Vinyes dels Aspres
2. Caminante 2011, Terra Remota
3. Microvins Blanc 2012, *Lavinyeta
 
DOLÇOS
 
1. Torre de Capmany Reserva, Pere Guardiola
2. Sinols Moscatell 2011, Empordàlia
3. Garnatxa Reserva, Mas Llunes
 
Finalment, com a novetat, aquest any s’atorguen 3 premis “El Celler Petit” a la millor relació qualitat-preu:
 
Millor Vi Negre “El Celler Petit” 2013: Migjorn 2012, Can Sais
 
Millor Vi Blanc “El Celler Petit” 2013: Vella Lola 2012, Mas Eugeni
 
Millor Vi Dolç “El Celler Petit” 2013: Sinols Moscatell 2011, Empordàlia
 
El lliurament de premis es realitzarà el proper 18 de maig per inaugurar Arrels del Vi.