Uns gironins posen fi al robatori de bicicletes

L'empresa Semab patenta un sistema per aparcar bicicletes de forma segura

L'empresa Semab, amb seu a Cornellà del Terri (Pla de l'Estany), ha patentat un sistema per aparcar bicicletes que es pot adaptar en diferents espais. Tot es pot personalitzar, fins i tot el tancament, que pot anar amb targeta, moneda o clau. El que fa aquest sistema és bloquejar tota la bicicleta -rodes i quadre- i evita que es pugui desmuntar. A més, l'usuari no ha de portar cap cadenat ni cap altre sistema de seguretat perquè el mateix aparcament ho porta incorporat.

També permet lligar el seient i el casc amb el mateix dispositiu, segons expliquen els seus responsables. L'empresa està obrint mercat als Països Baixos, Alemanya, Bèlgica, França i Anglaterra, a banda de l'estat espanyol. Aquesta sortida al mercat internacional s'ha fet amb la col·laboració d'ACC1Ó de la Generalitat i ha de permetre la creació de 10 llocs de treball directes i entre 15 i 20 d'indirectes, segons els seus propietaris -Jordi Sorts, Rafael Busquets i Jordi Sorts (fill).


Els pàrquings de Semab permeten convertir els aparcaments de bicicletes en zones blaves com a una nova font d'ingressos per a les administracions públiques i ordenar les ciutats o instal·lar-se en garatges comunitaris per evitar el robatori de bicicletes. Un altre dels aspectes destacats és que el sistema també pot incorporar punts de càrrega per a vehicles elèctrics i, segons els seus responsables, "el seu baix cost fa que es pugui amortitzar a curt termini i amb un manteniment molt petit".

L'empresa presenta aquests productes coincidint amb la XVI Marxa cicloturista Terra de Remences que es farà el dia 12 de maig a Sant Esteve d'en Bas (Garrotxa). La firma també està treballant en adaptar aquest aparcament de seguretat per a motocicletes.