Girona inicia dilluns les obres a la plaça de Salt que duraran nou mesos

La rotonda passarà a tenir un sol carril

Les obres de reforma de la plaça de Salt a Girona s’iniciaran aquest dilluns. Els treballs que portarà a terme l’empresa Rubau Tarrés SAU per un import de 1.377.103 euros (IVA Inclòs) i finançats amb fons Next Generation, han de servir per reduir l’amplada del giratori i permetre connectar els dos costat amb un carril bici per un lateral que anirà fins a Vilablareix.

Les obres tindran una durada de 39 setmanes (nou mesos) i els efectes dels treballs tindran afectacions de trànsit des del primer dia, eliminant a partir de demà un carril per als usuaris que hi passin. Un cop finalitzats els treballs la rotonda passarà de tenir 60 metres de diàmetre a tant sols 35, enllaçant amb els carrils bici del carrer Oviedo i el carrer Riu Güell.

El projecte també contempla millores per a vianants consistents en l'ampliació de voreres, adequació de l'entorn del giratori amb nou enllumenat, semàfors, zones verdes i mobiliari urbà. La millora d'aquest tram busca que deixi de ser una zona de pas que recordi a una zona industrial. D’aquesta també es pretén rebaixar la velocitat dels vehicles que hi circulen i millorar la seguretat per a tots els usuaris.