Fins a 929 persones acompanyen el Pare Pelegrí en la travessia entre Tossa i Santa Coloma

Són 372 persones més que en l'edició del 2022

Fins a 929 persones han acompanyat aquest matí al Pare Pelegrí en la seva travessia entre Tossa de Mar i Santa Coloma de Farners (Selva) que enguany recau sobre la figura de Jordi Bragulat Fidalgo de 45 anys, casat, amb dos fills i és sots-inspector de la Policia Municipal de Girona.

Amb tot, es tractava de 510 dones i 419 homes que han recorregut els 40 km que separen els dos municipis de la comarca de la Selva i que cada any compta amb la participació de centenars de caminants que acompanyen el pare pelegrí en el seu trajecte. El nombre de participants suma 372 més que en l'edició del 2022, que es va recuperar la ruta després de les restriccions per la pandèmia de la covid-19. Amb tot, de les 510 dones participants enguany, 29 ho han fet descalces mentre que s'han comptabilitzat 27 hores descalços.

Aquesta peregrinació fa més de 500 anys que es fa al municipi de la Selva. La llegenda es remunta al 1400, quan la pesta va afectar greument a la vila arran d'un vaixell que va amarrar a la platja. La tradició també detalla que el Pare Pelegrí ha d'anar fins a l'ermita de San Sebastià de Santa Coloma de Farners.

Una vegada allà es resa un rosari i l'endemà la jornada comença amb una missa a la capella. Quan s'acaba, els pelegrins reben un ramet d'olivera i marduix i comencen el camí de tornada. No es pot dir res fins que no s'hagi resat un rosari sencer. Durant la tornada també es fan algunes parades fixes que solen coincidir amb els àpats.