Joan Giraut (Junts) deixa el partit i passarà a ser regidor no adscrit a Platja d'Aro

Es donarà compte de la seva decisió al ple de dimecres

L'exalcalde de Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà) i actual regidor a l'oposició per Junts, Joan Giraut, deixarà el partit i passarà a ser regidor no adscrit a partir de dimecres de la setmana vinent. Així està establert en l'ordre del dia del proper ple ordinari després que aquest hagi presentat la seva sol·licitud al registre d'entrada de l'Ajuntament.

Joan Giraut va entrar a l'Ajuntament de Platja d'Aro el 1987 dins de la coalició de CiU. En els comicis del 1991 va ser el cap de llista i va arribar a l'alcaldia, un càrrec que va mantenir quatre mandats més. El 2009, però, el PSC va presentar una moció de censura i va portar a Giraut com a cap de l'oposició. En les següents eleccions, però, va tornar a ostentar la vara d'alcalde i el 2015 va revalidar el càrrec.

El 2019 va guanyar les eleccions i va aconseguir cinc regidors sota la marca de Junts. Tot i així només va aconseguir 121 vots més que el PSC i això va fer que Maurici Jiménez (amb el mateix nombre de regidors que Junts) li arrabassés el càrrec amb un pacte amb ERC i els Comuns. Al llarg d'aquests gairebé quatre anys ha estat el cap de l'oposició i ara, a menys de mig any de les municipals, passarà a ser regidor no adscrit.