Quatre carreteres gironines afectades per la neu

Els camions en direcció França han d'abandonar l'autopista per la sortida 3 a Llers

Dotze carreteres de la xarxa viària catalana, quatre d'elles gironines, estan afectades per la neu aquest dijous a la nit. Les vies se situen principalment a l'Alt Pirineu i a la Vall d'Aran, però també n'hi ha alguna a la Cerdanya i al Ripollès.

Així, a la C-28 calen cadenes entre Arties i Baqueira, i al Port de la Bonaigua està tallada per risc d'allaus. A la C-142b calen cadenes per a l'accés al Pla de Beret, i a la N-230 hi ha restricció per als vehicles articulats entre Vilaller i Vielha. L'N-260 presenta tres trams amb restricció a camions, entre Pont de Suert i Sarroca de Bellera, entre Montferrer i Castellbò i Soriguera i entre Ribes de Freser i Fontanals de Cerdanya. D'altra banda, a vuit carreteres més calen cadenes per circular.

En concret, a la GI-404 calen cadenes a Alp; a la GI-400, entre Alp i Fontanals de Cerdanya; a la GIV-4082 també s'ha de portar cadenes al tram d'Alp; a la C-13, el sector afectat per l'ús de cadenes és el d'Esterri d'Àneu; a la via L-501 en calen a la Vall de Boí; a la L-510 entre Tírvia i Alins; a la L-504 entre Tírvia i Lladorre, i a la C-147 se n'han de portar a Esterri d'Àneu.

A banda, cal recordar que les autoritats franceses han informat que a partir de les vuit del vespre d'aquest dijous s'ha restringit el pas de camions a la frontera des de Catalunya arran de les nevades que hi ha previstes al país. Davant d'això, el Servei Català de Trànsit (SCT), en coordinació amb els Mossos d'Esquadra, ha restringit la circulació de vehicles pesants a la sortida 3 de l'AP-7 a l'altura de Llers (Alt Empordà) per redirigir-los cap a les zones d'estacionament de la Jonquera (Alt Empordà) i de polígons de la zona.