Els alcaldables gironins d'ERC es troben amb Marta Rovira a Ginebra

En la trobada hi han participat deu candidats republicans

Candidats i candidates d’Esquerra Republicana de la demarcació de Girona a les eleccions municipals s’han reunit aquest dijous amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, a Ginebra. La trobada s’emmarca en les reunions que la secretària general va iniciar al setembre amb caps de llista d’arreu de Catalunya amb l’objectiu de compartir estratègies de cares a les eleccions municipals del mes de maig.

Rovira ha destacat que l’objectiu d’Esquerra Republicana de cara a les municipals del 2023 és consolidar la victòria de les darreres municipals i continuar essent la primera força municipalista del país, tan en nombre de vots com en electes, també a les comarques gironines.

Rovira s’ha referit a la demarcació de Girona “com un territori que és una representació sencera de tot el país, amb una gran potencialitat, amb reptes nacionals i infraestructures que donen servei a tot el país, que ens connecten i projecte cap a Europa”.  En aquest sentit, també ha reivindicat la necessitat de la reobertura dels passos fronterers, tancats unilateralment per França des de gener del 2021.

A la trobada hi han participat deu candidats d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de diverses ciutats i municipis gironins, que han explicat les seves propostes de cara a les municipals del mes de maig. Quim Ayats, cap de llista a Girona ha manifestat que el seu objectiu és assumir el lideratge de la ciutat:  “Sabem quines són les potencialitats de Girona, extraordinàries i immenses, i treballarem perquè gironins i gironines se’n sentin orgullosos, com se n’han sentit sempre”. “Estem preparats, tenim bagatge i experiència per assumir un nou lideratge i des d’Esquerra Republicana ens posem a disposició de la ciutadania i treballarem perquè aquesta nova etapa sigui una realitat”, ha conclòs.

Agnès Lladó apirarà a revalidar el càrrec d’alcaldessa a Figueres: “Presentem un projecte per a tothom, des del consens i des de l’estabilitat, sempre posant les persones al centre de totes les decisions”. També a l’Alt Empordà, Anna Massot s’estrena com a candidata, destacant que “som un equip preparat, cohesionat que volem seguir treballant. Tenim l’experiència i l’energia necessària per fer-ho, sempre mirant pel benestar de les persones, però sense oblidar els reptes del nostre municipi”.

A la Selva, Àngel Canosa torna a liderar la formació republicana a Blanes, després d’haver estat l’alcalde de la ciutat en aquest mandat ha assegurat que“vam assumir el repte de tenir la governança del nostre municipi i després de tres anys i mig podem dir que vivim en un Blanes millor.” A Lloret de Mar, Albert Ferràndez encapçala la llista després de la seva etapa com a regidor: “Els propers anys tindrem molts reptes i ens presentem convençuts que podem ser un govern que faci avançar Lloret de Mar”.

Enric Marquès vol continuar essent l’alcalde de la Bisbal d’Empordà: “La nostra prioritat és la de continuar amb la dinàmica dels últims gairebé quatre anys i assolir els objectius que ens hem marcat com a ciutat.” A Palafrugell, un nou equip encapçalat per Mònica Alcalà continuaran treballant per assolir un projecte de futur: “La nostra voluntat és la d’establir un nou projecte de govern que ens permeti treballar el que per nosaltres són els tres eixos fonamentals: l’econòmic, el social i l’ecològic”.

A Banyoles, Jaume Butinyà tornarà a disputar-se l’alcaldia i ha exposat diversos reptes: “Caldrà veure, entre d’altres qüestions, com gestionem l’aigua, com ens movem en els municipis o de quina manera accedim a l’habitatge. Tots aquests reptes els volem treballar amb les entitats i associacions que són el veritable motor dels nostres municipis”.

Després de dos mandats essent l’alcalde de Castellfollit de la Roca, Miquel Reverter es torna a presentar com a alcaldable: “Ens presentem en aquestes properes eleccions municipals amb les mateixes ganes de sempre, amb projectes que han quedat per fer i amb ganes de seguir treballant pel poble.

I a Ripoll, l’actual regidora Chantal Pérez es presenta com a alcaldable i ha destacat que “estem determinats i serem les persones més útils per portar a terme un Ripoll d’igualtat d’oportunitats i encarat a les persones”.