Caldes es ven una parcel·la al golf per 2,7 MEUR i així pagar la nova biblioteca i centre cultural

El terreny té una superfície de 10.830 metres quadrats i s'hi poden construir habitatges

L'Ajuntament de Caldes de Malavella (Selva) ha posat a la venda una parcel·la de propietat municipal ubicada al sector del golf i valorada en 2,7 milions d'euros (MEUR). El terreny té una superfície de 10.830 metres quadrats i s'hi pot construir diversos habitatges.

L'objectiu de l'equip de govern és finançar la nova biblioteca i centre cultural amb els diners que obtingui de la venda. L'alcalde, Salvador Balliu, remarca en un comunicat que l'ajuntament "es ven patrimoni municipal per crear-ne de nou" i, en aquest cas concret, la construcció del nou equipament és "del tot una necessitat per fer front a la demandes actuals del poble".

Al mateix comunicat, l'ajuntament exposa que el projecte d'ampliació de la biblioteca i construcció del centre cultural és una obra "històricament demanada" a la població perquè l'actual biblioteca ha quedat petita i les entitats no tenen cap espai específic on poder-se trobar.

Balliu subratlla que és un projecte "molt ambiciós" perquè volen convertir el nou equipament en l'epicentre de l'activitat cultural del municipi. L'edifici inclourà sales per a entitats, sales d'exposicions, sales de conferències o un espai per a la ràdio, entre d'altres. Segons l'alcalde, és "probablement l'obra més gran que es farà a Caldes de Malavella, i que complementarà totes les instal·lacions municipals en l’actualitat i en un futur".

Es tracta d'un nou equipament situat a la seu de l'antic ajuntament i al costat de l'actual biblioteca, i que consta de 1.300 metres quadrats. És un projecte valorat en més de 3 MEUR i compta amb subvencions de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona.