Quart invertirà uns 326.000 euros en millorar l'enllumenat públic

Les actuacions es faran a la Via Verda i en dos punts del municipi

L'Ajuntament de Quart (Gironès) ha acollit aquest dilluns la celebració de la sessió plenària ordinària del mes de gener. Entre els diversos punts tractats, el plenari va aprovar, per unanimitat, dos punts de l’ordre del dia que suposaran la millora de l’enllumenat públic del municipi.

Un total de 325.977,04 euros seran destinats a la instal·lació d’enllumenat a la Via Verda de Girona i a la renovació de l’enllumenat públic en dos punts del municipi per tecnologia LED.  El 74,7% d’aquesta xifra serà finançada, pels fons Next Generation, pel que fa a la renovació de l’enllumenat; i pel Consorci de les Vies Verdes Girona de la Diputació de Girona, per la instal·lació d’enllumenat a la via verda. L’Ajuntament de Quart aportarà l’import restant, que serà, en concret, un total de 82.469,27 euros.

L’alcalde de Quart, Carles Gutiérrez, ha esmentat que "són molt bones notícies pel municipi, atès que ambdues actuacions són molt necessàries i seran molt positives per Quart". A més, ha puntualitzat que "amb la renovació de l’enllumenat aconseguirem un 55% d’estalvi respecte al seu consum energètic actual i, a més, ho farem amb una tecnologia més eficient i amb un menor impacte ambiental, com és el cas de la tecnologia Led". I ha afegit que, respecte a la instal·lació de l’enllumenat en un tram de la via verda, "era una actuació molt necessària atès que es tracta d’un tram molt transitat, per la seva proximitat amb Girona, i la seva instal·lació suposarà l’augment de la seguretat dels seus usuaris i usuàries".

En concret, el conveni aprovat ahir entre el Consorci de les Vies Verdes de Girona i l’Ajuntament de Quart recull el cofinançament i les condicions d’execució, direcció i lliurament de la instal·lació d’enllumenat en el tram de via verda de “El Carrilet”  entre la passera sobre el riu Onyar i el nucli d’habitatges de la Creueta, a partir del qual s’inicia el terme municipal de Girona.

En aquest tram s’instal·laran un total de 69 lluminàries LED, 47 de les quals es col·locaran al llarg de la via sobre columnes de 5 metres d’alçada i 22 fixades a l’estructura metàl·lica de la passera.

Aquesta actuació, que es té previst executar en el decurs d’aquest any 2023, s’emmarca dins de la convocatòria extraordinària de subvencions de plans de sostenibilitat turística en destins amb el projecte anomenat “Impuls del cicloturisme com a dinamitzador territorial”. En total, tindrà un cost de 204.203,27 euros, el 68,56% del qual serà subvencionat pel Consorci de les Vies Verdes, i la resta per l’Ajuntament de Quart.

Polígon industrial i camp de futbol

La sessió plenària de dilluns també va aprovar per unanimitat la concessió directa de l’ajuda de 103.507,70 euros per a inversions en projectes singulars locals d’energia neta en el marc del programa de regeneració i repte demogràfic del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

El projecte, que té un cost total de 121.773,77 euros, consisteix en la renovació de les instal·lacions de l’enllumenat exterior del Polígon Industrial Pla de l’Illa de Quart i el camp de futbol municipal Gaudenci Sellés per tecnologia LED.

Amb aquesta actuació, que suposarà la substitució de 101 lluminàries (85 al polígon industrial i 16 al camp de futbol), s’aconseguirà un enllumenat més eficient i menys contaminant, així com un estalvi energètic del 55,28% respecte al consum actual d’aquestes instal·lacions i del 20,3% del total del consum energètic de tot el municipi.

Aquesta actuació, que també s’executarà aquest 2023, suposarà un cost de 18.266,07 euros per l’Ajuntament de Quart. El 85% restant és finançat per la Unió Europea a través del Fons Next Generation amb la concessió directa d’aquesta ajuda.

Condemna als actes vandàlics del 5 de gener

Tots els grups polítics han condemnat públicament els actes vandàlics que van tenir lloc la nit del 5 de gener a la plaça de l’Ajuntament de Quart i que van causar la caiguda de l’asta de l’estelada de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

A més, a la moció, presentada per Esquerra Republicana i aprovada per unanimitat, també s’ha establert que el consistori es posarà a disposició de l’ANC Quart per tal de facilitar-los les tasques per a restituir-la.