Implementen les primeres àrees tancades de residus al Pla de l'Estany

La seva instal·lació acompanya la implementació de la recollida porta a porta

El Pla de l'Estany ja ha completat la instal·lació de les primeres àrees tancades de residus que acompanyen la implementació del sistema de recollida porta a porta. Aquestes àrees d’aportació és el sistema amb el que ja es recullen les fraccions a Sant Miquel de Campmajor. També serà el mètode que es farà a Palol de Revardit i en els nuclis disseminats de les poblacions de Porqueres, Camós i Cornellà del Terri.

Les àrees tancades són espai permanentment tancats en els que només s’hi pot accedir de forma digital i en el que els veïns i veïnes trobaran els contenidors de fraccions d’orgànica, envasos, paper i cartró i rebuig (el de vidre se situaran a fora de les àrees). Per accedir a les àrees i obrir els contenidors de rebuig i orgànica cal disposar d’una targeta electrònica personalitzada.

Des de finals de l’any passat aquest sistema ja està en funcionament a Sant Miquel de Campmajor que compte amb dues àrees: al camí de la Roqueta i a La Bàscula. Sant Miquel és la primera població de la comarca en la que s’ha posat en marxa aquest sistema, tot i que en les properes setmanes s’adaptaran les àrees d’aportació de Camós i Porqueres que ja funcionaven, però encara no estaven tancades. En aquest context, el proper 4 de febrer es faran les sessions informatives als veïns d’ambdós municipis i es farà el repartiment de les targetes ciutadanes als disseminats de Mas Usall i Puig-Surís de Porqueres i la Perpinyana, Corts i la zona del Pavelló de Camós.

Les properes instal·lacions que s’han de fer són les de Cornellà del Terri i a Palol de Revardit. A Cornellà es faran un total de 7 àrees situades als disseminats de Corts, Sords, Santa Llogaia, Ravós de Terri, Pujals dels Cavallers, Pujals dels Pagesos i Borgonyà. A Palol se n’han de fer 6 a la zona del Castell, Cal Ferrer, Riudellots de la Creu, la República, al Pavelló i Can Comes.

Per altra banda, també està previst la instal·lació d’àrees d’emergència a Vilavenut (Fontcoberta) a Sant Esteve de Guialbes (Vilademuls) i a la Depuradora de Serinyà. La construcció de les àrees suposarà una inversió de 293.655,39 euros, dels quals 90.216 euros provenen d’una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya.