L'Espai Cràter d'Olot inicia un cicle de cinema dedicat al planeta Terra

Es projectaran sis pel·lícules amb entrada gratuïta

L’Espai Cràter comença el 2023 amb la gran novetat de la programació d’hivern: un cicle de cinema gratuït dedicat al planeta Terra, amb sis audiovisuals per als públics infantil i adult. Els films que es podran veure són:

  • Visca les antípodes! (Dv. 27 de gener, 19.30 h)
  • Tierra: la película de nuestro planeta (Ds. 28 de gener, 17.00 h)
  • El bosque animado, sentirás su magia (Ds. 11 de febrer, 17.00 h)
  • Erin Brockovich (Dv. 17 de febrer, 19.30 h)
  • Wall·E (Ds. 18 de març, 17.00 h)
  • El dia de demà (Dv. 24 de març, 19.30 h)

La Terra és el tercer planeta del sistema solar segons la seva proximitat al sol i l'únic astre que se sap que té vida. Un 29% de la seva superfície és coberta per terra en forma de continents i illes i un 71% per aigua.

Com a presentació del que és aquest hàbitat - el planeta Terra -, el cicle de cinema reuneix sis títols que, a través de diferents gèneres, volen deixar palès quina és la realitat d’aquest escenari i quin és el paper dels humans en el seu esdevenir.

El cicle s’estructura a partir de dues línies que cerquen el mateix objectiu: una secció per als més joves i una altra dirigida al públic adult; cadascuna de les tres pel·lícules que els integren busquen tres arguments d’interès.

En la primera sessió es presentarà què és el planeta Terra, quina és la seva complexitat i fragilitat. En la segona es reflexionarà al voltant de quina és la responsabilitat i el paper protagonista que s'adjudica als humans tal de conservar el planeta. En la tercera sessió, s'hi veurà alguna de les conseqüències que ja està tenint la intervenció dels humans en la natura i el medi ambient.

L’entrada al cicle de cinema és lliure fins a completar l’aforament.

Presentació del llibre dels Volkis

També com a activitat destacada de la programació d’hivern hi haurà la presentació del llibre "Descobreix els volcans. Acompanya els Volkis en la seva aventura volcànica". L’equip de Creative Geoscience serà a la Sala Magma, el dissabte 4 de febrer, per presentar aquest viatge a través del món dels volcans, els seus perills i beneficis. L’acte començarà a les cinc de la tarda i comptarà amb la participació de Nia Schamuells (Schamuells Art), Meritxell Aulinas (UB), Joaquín Hopfenblatt (UB), Adelina Geyer (Geo3BCN-CSIC) i Olaya Dorado (Geo3BCN-CSIC).

Les famílies que assisteixin a la presentació del llibre disposaran d’una entrada gratuïta per a un dels tallers familiars de l’Espai Cràter.

Nous tallers familiars i més visites guiades

La programació d’hivern d’Espai Cràter, que va començar per Nadal amb tallers familiars, continua amb més visites guiades a l’exposició sobre vulcanologia i el volcà Montsacopa, i nous tallers familiars.

Aquest dissabte, 21 de gener, arriba la proposta per als infants d’entre 5 i 10 anys, “Amunt com el magma”. En aquest taller, les famílies descobriran amb experiments què passa abans i durant una erupció volcànica i acabaran fent art amb la física.

El diumenge 29 de gener començarà el taller pensat per a infants d’entre 6 i 12 anys, “La Terra. El nostre imant”. Experimentant, les famílies descobriran què és el magnetisme i com actuen els imants. Comprovaran que la Terra és un imant gegant construint la seva pròpia brúixola, i al final faran una creació magnètica.