Sergi Palomeras, nou director de Justícia Drets i Memòria a Girona

Substitueix en el càrrec a Albert Ballesta

Sergi Palomeras Ferran ha estat nomenat nou director dels Serveis Territorials del Departament a Girona, lloc que ocupava fins ara Albert Ballesta i Tura. Aquest matí Palomeras ja s’ha pogut trobar amb la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, i participar en la reunió del Consell de Direcció de la Delegació del Govern a Girona, que es fa mensualment.

Nascut a Vilafant, Sergi Palomeras és llicenciat en Història per la Universitat de Girona. Des de 2005 exerceix com a professor d’ensenyament secundari en l’especialitat de Geografia i Història. Funcionari de carrera des de 2009, actualment té destinació definitiva a l’INS Alexandre Deulofeu de Figueres. Entre els anys 2012 i 2013 va ser secretari de l’equip directiu de l’INS El Pedró de l’Escala i també ha estat coordinador d’ESO durant diversos cursos acadèmics.

A banda de ser historiador i exercir com a docent, el nou director també està vinculat a temes relacionats amb la memòria històrica. Des de 2014 és membre del grup de treball Exili, Deportació i Holocaust de l’Alt Empordà i ha publicat diversos articles sobre la repressió franquista a Vilafant.

Palomeras també té el títol professional de violoncel i va exercir com a professor d’aquest instrument a l’Escola de Música del Casino Menestral de Figueres entre el 2003 i el 2014.