Queixes a Arbúcies per pagar les bombones de butà 1,32 euros més cares que el preu real

Alguns veïns s'han queixat a l'Ajuntament que ja ha contactat amb l'empresa subministradora

Diversos veïns d'Arbúcies (Selva) han pagat 19,90 euros per una bombona de butà quan el preu real de les últimes setmanes era de 18,58. Es tracta d'un sobrecost de 1,32 euros per cada bombona. Alguns d'ells s'han sentit enganyats i s'han queixat a l'ajuntament després de veure que el preu no coincidia.

El tinent d'alcalde i responsable de l'àrea d'Atenció a les persones, Jaume Salmeron, ha assegurat que ha rebut unes cinc queixes, sobretot de gent gran, que els havia passat el mateix. Això ha fet que el consistori contactés amb l'empresa encarregada del subministrament de les bombones i aquests s'han mostrat sorpresos de la situació, perquè no en sabien res.

El regidor ha assegurat que els responsables de l'empresa han garantit que esbrinaran què ha passat i prendran les mesures pertinents. Des de l'Ajuntament d'Arbúcies han denunciat aquesta mala praxi i lamenten que intentin aprofitar-se de gent "vulnerable" com la gent gran. De moment, desconeixen quantes persones estarien afectades per aquest engany.

Modificació de preu

L'Estat va fixar el preu de la bombona de butà el juny del 2022 després de veure com s'incrementava mes rere mes, fixant-lo en 19,55 euros. Posteriorment, els mesos de novembre i desembre el preu va baixar fins als 18,58 euros la bombona (un 5% menys), que el representava el primer descens des de setembre del 2020.

Amb tot, a finals de desembre l'Estat va anunciar pel 16 de gener que la bombona assoliria un nou preu de 17,66 euros, que ja ha entrat en vigor i es mantindrà els propers sis mesos.