Besalú acull la presentació del llibre ''La Modesta'' de Rosa Maria Moret

Tindrà lloc el 20 de gener en el marc de la festa de Sant Vicenç

La Vila Comtal de Besalú (Garrotxa) acollirà el proper divendres 20 de gener la presentació del llibre "La Modesta" de l'escriptora Rosa Maria Moret en un acte que s'emmarca dins la festa petita de Sant Vicenç que es desenvoluparà al llarg d'aquell dia i fins el diumenge.

L'acte tindrà lloc a les 19:30h a la Sala d'Actes de l'Ajuntament i anirà a càrrec de la mestra i regidora de Cultura del consistori, Vanessa Duran. L'endemà seguiran els actes de la festivitat amb un parc d'inflables infantils al Pavelló U d'Octubre a partir de les onze del matí i fins a les vuit del vespre.

Finalment, el diumenge es rematarà la celebració amb un ofici solemne a l'església de Sant Vicenç a les dotze del migdia i una audició de sardanes al pavelló a les cinc de la tarda a càrrec de la Cobla Foment del Montgrí.

La història de Modesta

El llibre de Rosa Maria Moret versa sobre Modesta Palé i Gallart (Rabós d’Empordà, 1891-1991), una veïna de l'Alt Empordà que va viure fins als cent anys i destacava per ser una emprenedora de fort caràcter amb una història real que recorre l’Empordà i escrit amb un llenguatge que identifica clarament la protagonista. Modesta afrontarà els reptes d'una societat dominada pels homes i les guerres que assolaran primer Espanya i després Europa que la convertiran en tota una supervivent.

La lluita de Modesta per conservar la dignitat, malgrat totes les penúries, és també el testimoni de moltes dones de l'època condemnades a l'oblit.