Un avió de Lufthansa encercla Girona durant hores en un curs per a nous pilots

La maniobra dona continuïtat a les pràctiques de fa un parell de setmanes protagonitzades per EasyJet

Nou curs d'habilitació per a nous pilots a l'Aeroport de Girona, aquesta vegada però, per part de la companyia Lufthansa que dona continuïtat al que va tenir lloc fa un parell de setmanes per part de l'aerolínia EasyJet i que va despertar la curiositat de molts veïns de Girona que van veure com un avió sobrevolava la ciutat, encerclant-la a molt baixa alçada.

L'aeronau, també un Airbus A319 com en l'anterior ocasió, ha iniciat les proves de circuit de trànsit visual. Aquesta maniobra és bàsica per a conèixer les normes i procediments per a practicar enlairaments i aproximacions de forma segura als aeròdroms.

El circuit de trànsit visual té forma rectangular i permet maniobrar l'aeronau que sempre estarà en contacte visual amb la pista, a una alçada d'entre 182 i 457 metres per damunt de l'aeroport. A Girona, l'avió de Lufthansa sobrevola per damunt dels 600 metres la ciutat, baixant a 500 per començar l'aproximació a la pista d'aterratge.

Aquesta maniobra tan a prop del terra permet que, en cas de fallada del motor, es pugui retornar a la pista des de qualsevol dels seus trams, sempre que es mantinguin les altituds i les distàncies correctes al llarg del circuit.

El circuit de trànsit es divideix en cinc trams: vent de cara, vent creuat, vent de cua, tram de base i final. En tots i cada un d'ells s'hi arriba després de realitzar un gir a l'esquerra, creant un cercle com el que s'està observant aquests dies damunt de Girona.