Reprenen aquest gener l'enderroc al carrer Universitat de Montpeller de Girona

Els treballs es van aturar per un error en el càlcul de fonaments i preus

Després de nombrosos retards, les obres d'enderroc de sis pisos del carrer Universitat de Montpeller de Girona es reprendran aquest mes de gener, més concretament el dia 23. Els treballs han petit un nou entrebanc després d'aturar-se el passat novembre per una qüestió de tramitació administrativa indeguda.

Segons fonts municipals, el problema residia en que a l’hora de treure els fonaments els operaris van adonar-se que hi havia més metres quadrats dels que s'havien previst inicialment en el projecte redactat, aprovat i licitat. Tot plegat duia a un càlcul en els preus dels treballs erronis i això va obligar a aturar els treballs fins adequar-ho a les mides reals.

Altres mitjans havien llençat suposicions com ara que el problema radicava en que els edificis del voltant corrien el risc d'ensorrar-se, però aquesta és una afirmació falsa que ja ha estat descartada. Els treballs consisteixen en enderrocar els edificis que es troben a l’encreuament entre el carrer de la Universitat de Cervera i el de la Universitat de Montpeller per facilitar la connexió amb el Parc Migdia.

Les obres van començar el 7 de juny i després de l'aturada obligada per les vacances d'estiu, es van reprendre la primera setmana de setembre. Amb tot, havien d'iniciar-se el 29 d'agost però una persona va ocupar els baixos d'un dels edificis per quedar-s'hi a viure, fet que va obligar als serveis socials de l'Ajuntament a convèncer-lo de que marxés al seu pis de protecció oficial.

L'enderroc i adequació del nou vial costaran 92.062 euros i estava previst que tot plegat pogués estar enllestit a primers d'octubre del 2022 però els retards ho allargaran almenys fins ben bé a finals de febrer.