Palafrugell licita per 1,18 MEUR la segona fase de l'avinguda d'Espanya

L'ajuntament treu a concurs les obres per un parc nou al recinte firal

L’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) ha licitat les obres que serviran per a la finalització del desdoblament i adequació de l’Avinguda d’Espanya, una via és cabdal per a la mobilitat d’entrada i sortida del municipi, sobretot per l’alt nivell de trànsit que té al llarg de tot l’any.

Així, s’ha fet una licitació que té un cost previst que supera els 2 milions d’euros euros i, al mateix temps, també s’han licitat les obres del que serà un nou parc, el qual se situarà en la zona del recinte firal i que tindrà un cost d’1.184.999,99 euros. Pel que fa a les obres de desdoblament, aquesta segona fase que ara s’ha licitat contempla una rotonda que es construirà a l’encreuament amb l’entrada del carrer Ample.

Paral·lelament, amb aquesta actuació que s’iniciarà properament s’executarà la vorera de la banda sud, que al mateix temps incorpora un carril bici; es renova la vorera de la banda nord ajustada a les noves alienacions i es renova l’enllumenat públic en la seva totalitat.

Segons l’alcalde de Palafrugell, Joan Vigas, aquestes obres són molt important per a dos aspectes, d’una banda totes les canalitzacions de recollides d’aigua que han de permetre millorar les connexions i evitar els problemes quan hi ha pluges fortes en aquesta zona del municipi; i d’altra banda, la importància de tenir desdoblada una via que és un nexe d’unió via Palamós fins als nuclis de Calella de Palafrugell i Llafranc.

Cal recordar que la primera fase del desdoblament de l’avinguda Espanya de Palafrugell, en l’únic tram del vial de ronda que resta per desdoblar entre la C-31 i els nuclis de Calella i Llafranc, va començar al mes de març de l’any 2022.